Η δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίθει από ελληνικές συμμετοχές. Τρεις κολυμβητές και βάσιμες πιθανότητες πρόκρισης, τρία ζευγάρια στην κωπηλασία, αλλά και αθλητές-τοτέμ, με τον Παναγιώτη Γκιώνη να “σφραγίζει” τη συμμετοχή του στους έκτους Ολυμπιακούς Αγώνες της παροιμιώδους καριέρας του, στο απλό Ανδρών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αλλά και τον ιστιοπλόο Βύρωνα Κοκκαλάνη στην τέταρτη συμμετοχή του.

Η “ασημένια” ολυμπιονίκης στο πόλο Ανδρών, εθνική Ελλάδος, ξεκινά το δικό της ταξίδι για την καταγραφή νέων σελίδων ολυμπιακής δόξας.

Σε ό,τι αφορά το τένις, αναμένεται να γίνει το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά που αναβλήθηκε το Σάββατο. Το νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης θα πάρει μέρος και στο διπλό Ανδρών, ενώ η Μαρία Σάκκαρη ξεκινά την πορεία της στο απλό Γυναικών.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κωπηλασία: Με το βλέμμα στα προημιτελικά


Τρία ζευγάρια της ελληνικής κωπηλασίας πιάνουν τα κουπιά μετά την πρόκριση του Στέφανου Ντούσκου στο μονό σκιφ, το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου βρίσκονται στην τρίτη προκριματική σειρά της δικώπου, με αντιπάλους την Αυστραλία, την Ισπανία και τη Χιλή. Πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα έπειτα από το διάνυσμα μίας απόστασης 2.000 μέτρων, για να μπουν στα προημιτελικά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vqdjonvsn5)


Πιο δύσκολη θα είναι, περίπου μία ώρα αργότερα, περί τις 12:30, η αποστολή των Ζωής Φίτσιου και Μηλένας Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα θα έχει, στην πρώτη προκριματική σειρά, να αντιπαρατεθεί με Τυνησία, Αυστρία, Ιρλανδία, Αργεντινή και Μεγάλη Βρετανία και στον τερματισμό θα πρέπει να είναι στην πρώτη δυάδα, για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Προγραμματισμένο για μισή ώρα αργότερα είναι το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών. Ίδια είναι η διακύβευση, δηλαδή ο τερματισμός σε μία από τις πρώτες δύο θέσεις, για τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή. Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες θα αγωνιστούν στην τρίτη προκριματική σειρά, με αντιπάλους τα πληρώματα των Αιγύπτου, Νορβηγίας, Ιρλανδίας και Ουκρανίας.

Οι αθλήτριες: Ευαγγελία Αναστασιάδου Χριστίνα Μπούρμπου (δίκωπος Γυναικών, κωπηλασία). Η ώρα: 11:30. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 

Οι αθλήτριες: Ζωή Φίτσιου, Μηλένα Κοντού (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Γυναικών, κωπηλασία). Η ώρα: 12:30. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 

Οι αθλητές: Αντώνης Παπακωνσταντίνος, Πέτρος Γκαϊδατζής (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών, κωπηλασία). Η ώρα: 13:00. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κολύμβηση: Με προσδοκίες Παπαστάμος και ελληνικό δίδυμο στα 100μ. υπτιο



Ο διπλός αποκλεισμός στα 100μ. πεταλούδα Γυναικών και εκείνος στα 4Χ100μ. ελεύθερο Ανδρών δεν ήταν ακριβώς το καλύτερο πρελούδιο για την ελληνική κολύμβηση. Τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά, οι τρεις συμμετέχοντες ελπίζουν να αντιστρέψουν τη ρότα.

Ο Απόστολος Παπαστάμος μπαίνει στα 400μ. μικτή ατομική έχοντας για παρακαταθήκη το εκπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ. 4.10.83, από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Αυτός ο χρόνος θα μπορούσε δυνητικά να τον βάλει στον τελικό, αλλά το πιθανότερο είναι ότι πρέπει να τον βγάλει στον πρωινό προκριματικό (28/7-12:15). Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού κολυμπά στη δεύτερη διαδρομή της πρώτης προκριματικής σειράς, ενώ στη δεύτερη κολυμπά ο ντόπιος ήρωας και παγκόσμιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος, Λεόν Μαρσάν, που αναμένεται να “ντοπάρει” τους συμπατριώτες του, οι οποίοι γέμισαν την πισίνα την πρώτη ημέρα.

Ο τελικός θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 21:30.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d22gspiighzl)


Το δεύτερο αγώνισμα με ελληνική συμμετοχή είναι τα 100μ. ύπτιο, εκεί που υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό. Ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης είναι το δίδυμο που έκανε το 1-2 στην κούρσα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τρέφει αξιώσεις για τη διπλή πρόκριση στα ημιτελικά, αρχικά.

To 52.83 του Μακρυγιάννη είναι ενθαρρυντικός χρόνος ώστε να προχωρήσει, αρκεί να μπορέσει να τον παράγει, ή κάτι πλησίον αυτού, στον πρωινό προκριματικό. Ο Μακρυγιάννης θα κολυμπήσει στην τρίτη διαδρομή της πέμπτης προκριματικής σειράς, δηλαδή της προτελευταίας, που σημαίνει ότι είναι από τους γρήγορους κολυμβητές του αγωνίσματος. Ουσιαστικά, έχει τον όγδοο καλύτερο φετινό χρόνο.

Ο Χρήστου, από τη μεριά του, πέταξε στα 52.23 στο Βελιγράδι, ένα χρόνο που στους Ολυμπιακούς του Τόκιο πέρασαν μόνο τρεις κολυμβητές, οι δύο εκ των οποίων, δηλαδή ο Γεβγκένι Ρίλοφ και ο Κλιμέντ Κολέσνικοφ, δεν βρίσκονται στο Παρίσι. Ο Έλληνας κολυμβητής κυνηγά αυτό που του λείπει, δηλαδή την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα κολυμπήσει στην πέμπτη διαδρομή της έκτης προκριματικής σειράς, δίπλα στον κολυμβητή των έξι ολυμπιακών μεταλλίων (4 χρυσά-1 ασημένιο-1 χάλκινο), Αμερικανό Ράιαν Μέρφι.

Ο αθλητής: Απόστολος Παπαστάμος (400μ. μικτή ατομική, κολύμβηση). Η ώρα του ημιτελικού: 12:15. Η ώρα του τελικού: 21:30. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Οι αθλητές: Απόστολος Χρήστου, Βαγγέλης Μακρυγιάννης (100μ. ύπτιο, κολύμβηση). Οι ώρες των προκριματικών: 12:51, 12:53. Οι ώρες των ημιτελικών: 22:43, 22:45. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, ιστιοπλοΐα: “Γράφει” την τέταρτη συμμετοχή ο Κοκκαλάνης


Αυλαία ανεβάζει η κατηγορία IQFoil Ανδρών στην ιστιοπλοΐα και ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι έτοιμος για την τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κοκκαλάνης είναι δις ολυμπιονίκης στην κατηγορία RS X, αφού πλασαρίστηκε στην έκτη θέση στο Λονδίνο το 2012, ενώ στο Ρίο, τέσσερα χρόνια αργότερα, ήταν πέμπτος. Στο Τόκιο, το 2021, πήρε την 11η θέση.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0u7z0o57oxd)


Το πρόγραμμα της Κυριακής 28 Ιουλίου, με ώρα έναρξης την πρώτη μεσημβρινή, περιέχει τέσσερις κούρσες.

Ο αθλητής: Βύρων Κοκκαλάνης (IQFoil Ανδρών, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:00. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, τένις: Ελληνική παρουσία στο απλό και το διπλό


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έπαιξε το Σάββατο, λόγω καιρού, το παιχνίδι του για τον πρώτο γύρο του απλού Ανδρών στο Roland Garros, απέναντι στον Ζιζού Μπεργκς, και αυτο πια αναμένεται να γίνει την Κυριακή, 28 Ιουλίου.

Θα είναι πάλι τρίτος στη σειρά στο “Σιμόν Ματιού”. Το νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης είναι προγραμματισμένο να παίξει και στο διπλό Ανδρών, με τον αδελφό του, Πέτρο. Οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν τους Πορτογάλους Νούνο Μπόργκες και Φρανσίσκο Καμπράλ στο κορτ 14, στο τελευταίο παιχνίδι από τα έξι της 28ης Ιουλίου.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g1dnlblbj5)


Από τη μεριά της, η Μαρία Σάκκαρη ξεκινάει την ημέρα στο δεύτερο κορτ, το “Σουζάν Λεγκλέν” (28/7-13:00). Η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει για τους “64” τη σημαιοφόρο του Μαυροβουνίου, Ντάνκα Κόβινιτς.

Η αθλήτρια: Μαρία Σάκκαρη (απλό Γυναικών, τένις). Η ώρα: 13:00. Το κανάλι: ΕΡΤ Sports2. 

Ο αθλητής: Στέφανος Τσιτσιπάς (απλό Ανδρών, τένις) Η ώρα: Απροσδιόριστη (τρίτο παιχνίδι στο “Σιμόν Ματιέ”, με ώρα έναρξης προγράμματος τις 13:00). Το κανάλι: ΕΡΤ1. 

Οι αθλητές: Στέφανος Τσιτσιπάς, Πέτρος Τσιτσιπάς (διπλό Ανδρών, τένις). Η ώρα: Απροσδιόριστη (τρίτο παιχνίδι στο κορτ 14 με ώρα έναρξης προγράμματος τις 13:00). Το κανάλι: ΕΡΤ1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, επιτραπέζια αντισφαίριση: Το πέρασμα του Παναγιώτη Γκιώνη στο μύθο



Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα γίνει ο τέταρτος της παρέας ων Τάσου Μπουντούρη, Άγης Κασούμη και Ευαγγελίας Ψαρρά, όχι για να παίξουν πρέφα αλλά, ως οι μόνοι Έλληνες αθλητές που θα έχουν πάρει μέρος σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cceletim6s69)


Μετά το σπαραξικάρδιο αποκλεισμό στο Τόκιο, σε παιχνίδι που προηγείτο 3-1 και είχε match point, ο Γκιώνης επιστρέφει για ένα ολυμπιακό ανκόρ.

O 44χρονος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οδοντίατρος θα αντιμετωπίσει τον Καναδό Έντουαρντ Λου, από το οποίο έχει τα διπλά χρόνια, καθώς ο Βορειοαμερικανός είναι 21, στο γύρο των “64” (28/7-22:00).

Ο αθλητής: Παναγιώτης Γκιώνης (απλό Ανδρών, επιτραπέζια αντισφαιριση). Η ώρα του γύρου των “64”: 22:00. Το κανάλι: ERT Sports1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, πόλο Ανδρών: Ξανά στη δράση η “ασημένια” ολυμπιονίκης


Η ώρα που η εθνική πόλο Ανδρών θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα της στους 12ους διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες που βρίσκεται, έφτασε. Πριν τρία χρόνια, η “γαλανόλευκη” πετύχαινε το σπουδαιότερο ανδραγάθημά της, με το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες του Τόκιο. Τώρα, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου και το τεχνικό επιτελείο νιώθουν την υποχρέωση να υπερασπιστούν τα κεκτημένα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cdgpkdthun7l)


Το πρώτο παιχνίδι της, απέναντι στη Ρουμανία (28/7-22:05), δεν την βρίσκει στην ιδεατή κατάσταση, αλλά είναι ένα ματς που πρέπει να πάρει με κάθε τρόπο, προκειμένου να ξεφορτωθεί έναν αντίπαλο στην πορεία της προς την τετράδα του ομίλου και τα προημιτελικά του θεσμού.

Η ομάδα: Εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών. Ο αντίπαλος και η ώρα του παιχνιδιού: Ρουμανία, 22:05. Το κανάλι: ΕΡΤ1.