Η... αναμονή έφτασε στο τέλος της! Ο Λευτέρης Πετρούνιας που συγκέντρωσε 14.800 στην βαθμολογία από τους κριτές, πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, με τον "Άρχοντα των κρίκων" να προκρίνεται με την έκτη καλύτερη βαθμολογία και να ετοιμάζεται να καταθέσει την... ψυχή του με φόντο το υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο σπουδαίος τελικός στον οποίο ο Πετρούνιας θα εκπροσωπήσει για ακόμη μια φορά με υπερηφάνεια το εθνόσημο με στόχο το χρυσό μετάλλιο, είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Τρίτος θα εκτελέσει το πρόγραμμά του μεταξύ των οκτώ φιναλίστ ο Πετρούνιας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d308qudmvd1l)


Η αυτοκριτική του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Απογοητευμένος εμφανίστηκε με την απόδοση του ο Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος έκανε τη δική του αυτοκριτική μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην έξοδο του στον προκριματικό του αγώνα. Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό καμάρι των κρίκων τόνισε πως θύμωσε με το ρεκόρ και τον... εαυτό του. "Δεν νιώθω πίεση", σχολίασε.

Λευτέρη ολοκλήρωσες την προσπάθεια σου στον προκριματικό γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων. πως έζησες αυτή την προσπάθεια;

"Έγιναν πολλά στραβά σήμερα. Σπάνια δικαιολογώ τον εαυτό μου. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αλλά δεν μπορώ να μην πω τα γεγονότα. Εγιναν κάποια πράγματα στραβά, ο αγώνας έτρεξε πιο γρήγορα. Αρχίσαμε να τρέχουμε, δεν έγινε σωστό ζέσταμα. Θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερα. Εχω κάνει πολλές εκτελέσεις για 15.200-15.300 στον Αγιο Κοσμά. Αυτό έχω έρθει να δείξω". 

Κρατάμε, όμως ότι παρά τα λάθη που έχουν γίνει, το βλέμμα σου είναι του... νικητή...

"Δεν το συζητάμε. Θύμωσα με το σκορ μου. Πάντα τα βάζω με τον εαυτό μου. Αυτό που μένει είναι να τους δείξω ότι αυτά που έκανα σήμερα λάθος δεν θα τα κάνω την άλλη βδομάδα".

Ο κόσμος σε αγαπάει και θέλει να σε δει στο βάθρο. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις, γιατί σήμερα είσαι... θυμωμένος!

"Θυμώνω με τον εαυτό μου, γιατί όταν δουλεύεις για να δείξεις ένα πράγμα, πρέπει να το δείξεις. Πεισμώνω που δεν το έδειξα, αυτό είναι καλό. Μόνο υπέρ μου μπορεί να λειτουργήσει. Δεν νιώθω πίεση. Δέχομαι την αγάπη του κόσμου και τους ευχαριστώ γι αυτό. Προχωράμε και την άλλη εβδομάδα πάμε για πολύ καλύτερα".


Οι φιναλίστ του τελικού των κρίκων

Σε ότι αφορά τις άλλες προκρίσεις στον τελικό, μπροστά από τον Λευτέρη Πετρούνια ξεχώρισαν με την απόδοση τους οι δυο Κινέζοι, ο "ασημένιος" στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 Τζινγκιουάν Ζόου (15,300 β.) και ο κάτοχος του Ολυμπιακού και του παγκόσμιου τίτλου Γιανγκ Λιου (15,233 β.).

Την οκτάδα των φιναλίστ συμπληρώνουν ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (14,966 β.), ο Βέλγος Γκλεν Κόιλε (14,900 β.),  ο Τούρκος πρωταθλητής κόσμου του 2022 και Ευρώπης του 2023 Άντεμ Ασίλ (14,866 β.), οΑρμένιος Βαχάγκν Νταβτιάν (14,733 β.) και ο Βρετανός Χάρι Χέπγουερθ (14,700 β.).