Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ απέδειξε πως δεν έχει ταξιδέψει στο Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για... διακοπές όπως δήλωσε ο Βασίλης Τολιόπουλος, με την "επίσημη αγαπημένη" να φτάνει πολύ κοντά σε μία τεράστια ανατροπή στη πρεμιέρα της κόντρα στον Καναδά.

Κώστας Παπανικολάου: "Το κλειδί για την Εθνική Ελλάδος είναι η άμυνα"

Μετά το τέλος της αναμέτρησης της Ελλάδας κόντρα στον Καναδά, ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στις δηλώσεις του στην άμυνα που θα είναι το... κλειδί για κάθε παιχνίδι της ομάδας, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα πολλά φάουλ που σφυρίχτηκαν εναντίον της "επίσημης αγαπημένης".

"Σίγουρα στοίχισαν κάποιες λεπτομέρειες, ένα δικό μου λάθος, κάποια μικρά plays. Νομίζω πως ίσως ήταν διαφορετικό το ματς αν ήμασταν από το 1ο ημίχρονο όπως στο 2ο. Το κλειδί είναι η άμυνα. Όταν βάλαμε δυνατά τα κορμιά μας επιστρέφουμε.

Στεναχώρια και πίκρα αλλά δεν προλαβαίνουμε να σταθούμε σε αυτό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στη συνέχεια. Η ουσία σε ένα τουρνουά είναι να βελτιώνεσαι παιχνίδι με το παιχνίδι. Πρέπει ο καθένας το βράδυ να σκεφτεί τα λάθη του. Έχουμε δυο μέρες μπροστά μας για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε για το επόμενο παιχνίδι.

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να σχολιάσω κάτι για αυτό. Δεν μας παίρνει να στεκόμαστε σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο βρήκαμε πώς θα γυρίσουμε στο παιχνίδι. Ακόμα και αν θεωρηθεί πως δεν είναι ευνοϊκή η διαιτησία, εμείς πρέπει να βάζουμε τα κορμιά μας ακόμα και αν μας σφυρίζουν 200 φάουλ.

Και οι τρεις ομάδες που έχουμε στον όμιλο είναι πολύ δυνατές. Κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Γι' αυτό πρέπει να μην κάνουμε εκπτώσεις στην προσπάθειά μας", ανέφερε ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας δίνοντας το δικό του σύνθημα για την αναμέτρηση κόντρα στην Ισπανία για τη δεύτερη αγωνιστική.

Βασίλης Τολιόπουλος: "Δεν ήρθαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για εκδρομή"

Ακόμη ένας παίκτης που μίλησε μετά το τελος του αγώνα ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος, με τον παίκτη του Άρη να είναι εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε. Στις δηλώσεις του σχολίασε πως δεν πήγε η Εθνική στο Παρίσι για διακοπές και πως πρέπει η Ελλάδα να παλέψει και στα επόμενα παιχνίδια.

"Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσια τον Καναδά και το καταφέραμε 100%. Στο 2ο ημίχρονο ήμασταν πολύ επιθετικοί. Φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν μπορώ να μιλήσω για τη διαιτησία, αυτό το κάνουν οι ομοσπονδίες.

Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια. Ξέρουμε πως μπορούμε να χτυπήσουμε και τα τρία ματς. Δεν ήρθαμε εδώ για εκδρομή. Παλέψαμε με τον Καναδά και θα κάνουμε το ίδιο και στη συνέχεια, για να είμαστε πιο έτοιμοι στη συνέχεια".