Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας του στο Σίνταμ της Ολλανδίας, με το φιλικό απέναντι στην Ναϊμέγκεν, όπου επικράτησε 2-0. Ήταν το τέταρτο τεστ που έδωσε η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τα άλλα τρία να ήταν αυτά με τον Άγιαξ (ήττα 1-0), την Μαλίν (2-0 νίκη) και την Αλ Καντσία (2-2).

Εκείνο που φάνηκε σαν γενική εικόνα, σε αυτές τις 13 ημέρες παραμονής στην Ολλανδία. είναι πως ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει ταχύτητα, σε σχέση με το πρώτο 6μηνο παρουσίας του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του. Είναι πιο γρήγορος σε σκέψη, στην δημιουργία του αλλά και στον τρόπο που λειτουργεί στην άμυνα του.

Επίσης το πρέσινγκ θα είναι πιο έντονο φέτος, αλλά όχι συνεχόμενο. Θα αφορά μεγάλα κομμάτια κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Επίσης δεν αλλάζει το σκηνικό που έχει να κάνει με την δημιουργία φάσεων από την άμυνα, με μεγάλες μπαλιές στην επίθεση.

Ναϊμέγκεν - Ολυμπιακός 0 - 2 | Highlights - Φιλικός Αγώνας - 27/07/2024 | COSMOTE SPORT HD

Ο Ολυμπιακός και ο Χρήστος Μουζακίτης


Αναφορικά με τα πρόσωπα, σίγουρα εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο 17χρονος χαφ έκλεψε την παράσταση και όλα δείχνουν πως θα είναι ο ένας από τους νεαρούς που ανέφερε ο Μεντιλίμπαρ πως θα προστεθούν στο ρόστερ. Βέβαια οι Πειραιώτες έχουν πληθώρα επιλογών στο κέντρο, αλλά θα έχουν και πολλά ματς να δώσουν στην απαιτητική νέα σεζόν, οπότε χρειάζονται τα πολλά χαφ.

Ολυμπιακός - Μαλίν 2 - 0 | Highlights - Φιλικός Αγώνας - 20/07/2024 | COSMOTE SPORT HD


Φυσικά και οι ταλαντούχοι Μπάμπης Κωστούλας (επιθετικός), Ισίδωρος Κουτσίδης (στόπερ), Αντώνης Παπακανέλλος (μεσοεπιθετικός), Θανάσης Μπακούλας (χαφ) κέρδισαν τις εντυπώσεις. Έδειξαν πως μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο.

Έρχεται... ο Ζέλσον Μαρτίνς


Σε ό,τι αφορά τους μεγάλους τα φώτα πέφτουν στον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος ζογκλέρ, ο οποίος κάνει προετοιμασία για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια (αντιμετώπισε τραυματισμούς) αρχίζει να λύνεται δείχνοντας να έχει "δέσει" το σώμα του για να αποφύγει τραυματισμούς. Κανείς δεν ξεχνάει πως πρόκειται για παίκτη που κάποτε είχε χρηματιστηριακή αξία 60.000.000 ευρώ. Αναμένεται να είναι η μεγάλη εσωτερική μεταγραφή.

Ολυμπιακός - Αλ Καντασίγια 2 - 2 | Highlights - Φιλικός Αγώνας - 26/07/2024 | COSMOTE SPORT HD


Στα μείον το γεγονός πως αμυντικά ο Ολυμπιακός έδειξε να είναι ευάλωτος, ανεξάρτητα της εικόνας που είχε στο φιλικό με την Ναϊμέγκεν. Δέχθηκε φάσεις καρμπόν, με αυτές που δεχόταν και τη σεζόν που τελείωσε. Βέβαια είναι στην προετοιμασία του και μόλις πριν από μερικές μέρες απέκτησε τον αριστεροπόδαρο στόπερ που ήθελε, για να αντικαταστήσει τον Νταβίντ Κάρμο, που είναι ο Λορέντσο Πιρόλα. Επίσης δεν είναι και η ομάδα, αναφορικά με τα πρόσωπα, που έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ, αφού θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές.

Παράλληλα οι νεοαποκτηθέντες χαφ, Ντάνι Γκαρθία και Μάρκο Στάμενιτς αντιμετωπίζουν μικροτραυματισμούς κι έχασαν πολλές προπονήσεις στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.