Η Μαρία Σάκκαρη, μετά την χθεσινή (27/7) αναβολή, ξεκινάει σήμερα (28/7) την πορεία της στο τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Αντίπαλος της θα είναι η Ντάνκα Κόβινιτς, η οποία είναι στο 558 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν η σημαιοφόρος στην αποστολή που έχει στείλει το Μαυροβούνιο.

Αναφορικά με τη σημασία που έχει για τη Μαρία Σάκκαρη ο πρώτος αγώνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, είχε πει σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "Στο τένις κοιτάμε μόνο τον πρώτο γύρο. Ποτέ δεν κοιτάω όλο το ταμπλό. Προσωπικά αυτό με βοηθά να σκεφθώ μόνο το πρώτο ματς. Είναι δύσκολες κληρώσεις και στα τρία ταμπλό, αλλά είμαστε θετικοί, αισθάνομαι καλά και ελπίζω να πάει πάρα πολύ καλά".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2aumlqx0vx5)
Πριν από τρεις ημέρες η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είναι και γενέθλια, τα οποία γιόρτασε στο Ολυμπιακό χωριό, λέγοντας: "Είναι μεγάλη τιμή που γιορτάζω τα γενέθλιά μου στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μου είχε συμβεί και πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο και επαναλήφθηκε και τώρα στο Παρίσι. Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την έκπληξη".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g1a6pi91e1)

Το τουρνουά του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 διεξάγεται στα χωμάτινα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός. Εκεί όπου φέτος η Μαρία Σάκκαρη, η οποία πλέον έχει και νέο προπονητή, αποκλείστηκε μόλις στον πρώτο γύρο. Θέλει να δείξει κάτι καλύτερο κι ενώ βρίσκεται σε ένα σχετικά εύκολο μονοπάτι, όπου η μεγάλη της απειλή είναι, ουσιαστικά, μόνο η Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g18839nrfl)

Ωστόσο απέναντι στην σημαιοφόρο των ΗΠΑ η Μαρία Σάκκαρη έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με 5 νίκες έναντι τριών ηττών, με τις δυο αθλήτριες να μετρούν από μια νίκη σε χωμάτινη επιφάνεια στα μεταξύ τους.

Το μεγαθήριο στο γυναικείο ταμπλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, μετά και τις απώλειες που υπήρξαν (Σαμπαλένκα, Ριμπάκινα, Βοντρούσοβα μεταξύ άλλων), είναι η Ίγκα Σβιόντεκ. Την οποία η Σάκκαρη (Νο7) είναι η μόνη που έχει νικήσει στο Ρολάν Γκαρός. Από εκεί και μετά η Πολωνή αθλήτρια τρέχει σερί 22 νικών στα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός μαζί με αυτή της πρεμιέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2g0vbczoeax)