Εξαιρετικές αρκετές από τις ιδέες που είχαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, υπέροχη η σκέψη να ενταχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο Σηκουάνας στην καθημερινότητα της διοργάνωσης, πλην όμως στην πράξη ο ξακουστός ποταμός του Παρισιού εξελίσσεται σε… μεγάλο βραχνά της οργανωτικής επιτροπής.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων αναγκάστηκαν να αναβάλουν την προπόνηση τριάθλου που είχε προγραμματισθεί για σήμερα Κυριακή (28/7) στα νερά του ποταμού.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γιατί αναβλήθηκαν οι προπονήσεις του τριάθλου στον Σηκουάνα

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, η διεθνής ομοσπονδία τριάθλου, καθώς και οι τοπικές αρχές, έλαβαν την “κοινή απόφαση να ακυρώσουν το κολυμβητικό μέρος της εξοικείωσης” που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, επειδή “τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις” όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Δεν διευκρινίσθηκε, ωστόσο, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου που πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίσθηκε “η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών”.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι διοργανωτές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι ο κατακλυσμός της προηγούμενης ημέρας ήταν πιθανό να υποβαθμίσει την ποιότητα του νερού. Παραμένουν πάντως, “βέβαιοι” ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά την Τρίτη και την Τετάρτη.

Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που θα διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, την δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Δήμαρχος του Παρισιού είχε κολυμπήσει στα νερά του ποταμού για να πείσει τους... άπιστους Θωμάδες ότι το κολύμπι στον Σηκουάνα είναι απόλυτα ασφαλές για τους αθλητές! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2run7k0evpt)