Δεν έχουν ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, καθώς τα κρούσματα ντόπινγκ διαδέχονται το ένα το άλλο. Την αρχή έκανε ο Ιρανός αθλητής του τζούντο, Σαγιάντ Σεχέν, τη σκυτάλη πήρε η βολεϊμπολίστρια από την Δομινικανή Δημοκρατία και πλέον εμφανίστηκε και τρίτο δείγμα.

Κι άλλο κρούσμα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων προσωρινά βρίσκεται η αθλήτρια της πυγμαχίας από τη Νιγηρία, Σίνθια Ογκουνσεμιλόρε, η οποία βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, με την απαγορευμένη ουσία που αποκαλύφθηκε να είναι η φουροσεμίδη.

"Η αθλήτρια έχει ενημερωθεί για την υπόθεση και έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή μέχρι την επίλυση του θέματος σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ και τους Κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά του Ντόπινγκ.

Αυτό σημαίνει ότι η αθλήτρια δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί, να προπονηθεί, να προπονήσει ή να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Η αθλήτρια έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την επιβολή της προσωρινής αναστολής ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου - Τμήμα Αντιντόπινγκ. Η αθλήτρια έχει επίσης το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του Β΄ δείγματος."