Η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου πήραν μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, αφού τερμάτισαν στην δεύτερη θέση της πρώτης προκριματικής διαδρμομής όπου συμμετείχαν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Το ελληνικό δίδυμο των Κοντού, Φίτσιου ήταν σταθερά στην δεύτερη θέση από την αρχή της διαδρομής τους, στην 6η σειρά του πρώτου προκριματικού, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Και δεν την άφησαν έως το φινάλε για να προκριθούν στα ημιτελικά με χρόνο 7:08:51 κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Την πρώτη θέση πήρε η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d312rp6mfoc1)

Και οι δύο έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση σε Ολυμπιακούς αγώνες ενώ η Μιλένα είναι και η μικρότερη σε ηλικία γυναίκα της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας αφού δεν έχει κλείσει καν τα 19 χρόνια. Από την άλλη πλευρά είναι έμπειρη και... διψασμένη για διάκριση Θεσσαλονικιά Ζωή Φίτσιου.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για την Ζωή Φίτσιου και την Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας, ήρθε, στα τέλη Μαΐου, μέσω της Προολυμπιακής ρεγκάτας της Λουκέρνης στην Ελβετία.

Κατέκτησαν τη 2η θέση, μένοντας πίσω μόνο από τη Γαλλία και πήραν το "εισιτήριο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κωπληασία.

Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες της κωπηλασίας έγιναν έτσι και το 3ο ελληνικό πλήρωμα που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.