Στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 οι διοργανωτές Γάλλοι φρόντισαν να κάνουν ακόμη μία γκάφα, καθώς αντί να παίξουν πριν την έναρξη του αγώνα τον εθνικό ύμνο του Νοτίου Σουδάν, ακούστηκε τελικά εκείνος του Σουδάν με τους παίκτες να δείχνουν απορημένοι.

Οι Γάλλοι έπαιξαν... λάθος ύμνο στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Το Νότιο Σουδάν παρά το γεγονός πως φαινόταν πως θα είναι η πιο αδύναμη ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 φρόντισε μέσω των φιλικών προετοιμασίας να αποδείξει το αντίθετο, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τις ΗΠΑ που κέρδισε τελικά με 101-100.

Στη πρεμιέρα τους στη διοργάνωση όμως συνέβη ένα πολύ περίεργο σκηνικό, καθώς την ώρα που οι παίκτες περίμεναν να ακούσουν τον Εθνικό Ύμνο της χώρας τους τελικά οι διοργανωτές έπαιξαν εκείνο του Σουδάν, γεγονός που προκάλεσε αναταραχή.

Το Νότιο Σουδάν έχει αποκοπεί από το Σουδάν από το 2011 έπειτα από δημοψήφισμα και το κλίμα μεταξύ τους είναι τεταμένο. Το... φιάσκο στη συνέχεια διορθώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο να παίζεται σωστά αυτή τη φορά από τα μεγάφωνα του γηπέδου.