Ποιος είδε τη Μαρία Σάκκαρη στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και δεν διέκρινε στα μάτια της μια... φλόγα στην οποία καθρεφτίζεται το βάθρο του τουρνουά τένις που φιλοξενείται στις θρυλικές εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός; 

Υπό την παρουσία και την υποστήριξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της συζύγου του, Μαρέβα, στις εξέδρες, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στη σημαιοφόρο του Μαυροβουνίου, Ντάνκα Κόβινιτς, καθώς από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε με άνεση στην πρόκριση για τις "32" με 2-0 σετ (6-0,6-1).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d314b8aytvbl)

Η Κόβινιτς δεν πήρε ούτε πόντο από τη Σάκκαρη στα δύο πρώτα γκέιμ!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολύπειρη Βαλκάνια (σ.σ. η οποία έχει φτάσει ακόμη και στο νούμερο 46 του ranking του WTA, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμού που τη… βύθισαν στα πολύ χαμηλά στρώματα της παγκόσμιας κατάταξης) δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε πόντο στα δύο πρώτα γκέιμ, δείχνοντας ανήμπορη να ακολουθήσει το ρυθμό της «Σακ Ατάκ».

H Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε ούτε λεπτό το πόδι από το γκάζι και δεν χρειάστηκε ούτε μισή ώρα για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-0! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d313nb061lt5)

Αντέδρασε η Κόβινιτς αλλά η Σάκκαρη είναι σε... αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ανάλογο ήταν και το σενάριο του δεύτερου σκέλους της αναμέτρησης με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να αποδεικνύει ότι έχει ταξιδέψει στο Παρίσι αποφασισμένη να γράψει ιστορία! Αν και η Κόβινιτς έδειξε σημάδια αντίδρασης στο ξεκίνημα "σπάζοντας" το σερβίς της αντιπάλου της στο πρώτο γκέιμ, η Σάκκαρη απάντησε άμεσα με δικό της break, ισοφάρισε σε 1-1 και επανέφερε το παιχνίδι σε ρυθμούς... γαλανόλευκης κυριαρχίας. Με έξι διαδοχικά γκέιμ, έφτασε δια περιπάτου, μέσα σε 58 λεπτά, στην πρόκριση στο δεύτερο γύρο και αναμένει τα επόμενά βήματά της στο δρόμο προς το ολυμπιακό βάθρο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d315qooyx6cp)

Το τενιστικό μενού της ημέρας στο Παρίσι αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς μετά το μεσημέρι θα έχουμε την πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο ταμπλό των ανδρών (μετά τη χθεσινή αναβολή της δικής του αναμέτρησης λόγω βροχής), την ξαφνική είσοδο του Πέτρου Τσιτσιπά και στο μονό, αλλά και των αδελφών Τσιτσιπά στο διπλό ανδρών. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31620c2xbjt)