Η αναμέτρηση ανάμεσα στο Νότιο Σουδάν και το Πουέρτο Ρίκο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς οι διοργανωτές Γάλλοι έκαναν λάθος στον Εθνικό Ύμνο της χώρας από τη Νότια Αφρική με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση ανάμεσα στους παίκτες.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων (48-54), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι Αφρικανοί με όπλο τα ριμπάουντ έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και ξεκίνησαν με ιστορική νίκη (90-79) τις προσπάθειες τους στην Ολυμπιάδα.

Πήρε διαφορά το Πουέρτο Ρίκο αλλά επέστρεψε το Νότιο Σουδάν

Το Πουέρτο Ρίκο μπήκε στον αγώνα με το πόδι πατημένο στο γκάζι, παίρνοντας γρήγορα γρήγορα διαφορά εννέα πόντους (2-11) στα πρώτα τρία λεπτά έχοντας εξαιρετική ευστοχία έξω από τα 6.75, με το Νότιο Σουδάν να μη μπορεί να βρει απάντηση.

Στη συνέχεια όμως η ομάδα από τη Νότια Αφρική βάζοντας τη μπάλα μέσα στη ρακέτα κατάφερε με επιμέρους σκορ 14-6 έφτασε τη διαφορά στον πόντο (16-17) δείχνοντας πως το Πουέρτο Ρίκο δεν θα περάσει τόσο... καλά στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Το νησί της Κεντρικής Αμερικής έκανε ένα μικρό ξέσπασμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και προηγήθηκε με 20-28, συνεχίζοντας να έχει ως το μεγάλο του όπλο το σουτ από μακριά, με τον Αλβαράδο να το οδηγεί εκ του ασφαλούς.

Επιθετική ραψωδία για Πουέρτο Ρίκο και Νότιο Σουδάν

Το Νότιο Σουδάν μ' ένα γρήγορα 8-0 έφερε το ματς στα ίσα με 28-28, αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό δίνοντας την ευκαιρία στο Πουέρτο Ρίκο να προηγηθεί με 9 (31-40) πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κάπου εκεί οι δύο ομάδες "λύθηκαν" επιθετικά και με συνεχόμενες εύστοχες προσπάθειες έκλεισαν τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης με 48-54, πραγματοποιώντας το καλύτερο πρώτο ημίχρονο μέχρι στιγμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Έκανε την ανατροπή στη τρίτη περίοδο το Νότιο Σουδάν με όπλο το τρίποντο

Στην τρίτη περίοδο το Νότιο Σουδάν μπήκε αποφασισμένο να γυρίσει τη πλάστιγγα υπέρ του και με τέσσερα εύστοχα τρίποντα στα πρώτα τέσσερα λεπτά προηγήθηκε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με +6 (62-56), πραγματοποιώντας απίστευτο come back.

Το Πουέρτο Ρίκο άργησε να "συνέλθει" αλλά τα κατάφερε και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο πίσω με μόλις δύο πόντους (71-69) με την άμυνα του να γίνεται πιο σκληρή για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το εύστοχο και ταυτόχρονα εξαιρετικό στα επιθετικά ριμπάουντ Νότιο Σουδάν.

Νίκη στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για το Νότιο Σουδάν

Το Πουέρτο Ρίκο έδειχνε πως είχε... παγώσει επιθετικά, με την άμυνα του Νοτίου Σουδάν να το αναγκάζει σε "σκοτωμένα" σουτ με χαρακτηριστικό φαινόμενο πως στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο η χώρα της Κεντρικής Αμερικής είχε σκοράρει μόλις 4 πόντους σε επτά λεπτά.

Το Νότιο Σουδάν ήταν πιο ψύχραιμο στο φινάλε στις βολές και κατάφερε να πάρει τη νίκη στη πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με 90-79 και τώρα έχει να αντιμετωπίσει τα μεγαθήρια του ομίλου, τις ΗΠΑ (31/07 - 22:00) και τη Σερβία (03/08 - 22:00)

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 48-54, 71-69, 90-79

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης