Η πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 παρά την ήττα από τον Καναδά έφερε περισσότερα χαμόγελα από στεναχώρια. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο ανά διαστήματα με τους Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου να ξεχωρίζουν και τον ομοσπονδιακό προπονητή να περιμένει το... κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Ξεχώρισαν Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου για την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ

Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ μετά από 16 χρόνια έδωσε ξανά το παρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έδειξε έτοιμη για τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων χρόνων. Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε πως θα περάσει η ομάδα στα προημιτελικά αλλά περιμένει και το κάτι παραπάνω.

Εκείνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αναμφίβολα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κώστας Παπανικολάου, με τους δύο αυτούς παίκτες να βάζουν τους 51 από τους 79 πόντους της ομάδας, δείχνοντας την δυστοκία των υπολοίπων στην αναμέτρηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30n8hwjrmll)
Σε αυτούς που ξεχώρισαν και έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν ήταν ο Βασίλης Τολιόπουλος που πέτυχε κρίσιμα σουτ και ήταν ψύχραιμος στις βολές, αλλά και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης που μπορεί να μην έβαλε καλάθι αλλά με τις άμυνες του έβαλε ξανά την Εθνική στη διεκδίκηση της νίκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30kkime0xqh)

Καλάθης και Γουόκαπ έκαναν τη χειρότερη εμφάνιση τους με τον Σπανούλη στον πάγκο

Το πρόβλημα της Ελλάδας ειδικά στη πρώτη περίοδο ήταν το κατέβασμα της μπάλας και η απειλή από τα γκαρντ της, με τον Τόμας Γουόκαπ να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και να γίνεται αλλαγή από νωρις, ενώ ο Νικ Καλάθης φαινόταν νευρικός με αποτέλεσμα να κάνει λάθη που δεν έχει συνηθίσει.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού προσπάθησε να γυρίσει το... διακόπτη στην τελευταία περίοδο και "έσωσε" κάπως την εμφάνιση του με 5 πόντους και 4 ασίστ, αλλά δεν είναι αυτό που περιμένει σε καμία περίπτωση ο Βασίλης Σπανούλης από τον νατουραλιζέ παίκτη της Εθνικής Ελλάδος.

Τα ερμπολ του έξω από τα 6.75 και το κακό κατέβασμα της μπάλας είναι στοιχεία που δεν ταιριάζουν στον Γουόκαπ, ο οποίος πρέπει να θυμηθεί τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Προολυμπιακού τουρνουά για να βοηθήσει την Ελλάδα στο ματς κόντρα στην Ισπανία.

Από κοντά στις άσχημες εμφανίσεις ήταν και ο Νικ Καλάθης, με τον γκαρντ της Μονακό να πραγματοποιεί το χειρότερο του παιχνίδι το φετινό καλοκαίρι μένοντας στα... ρηχά. Ο 35χρονος πλέι μέικερ είχε 3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ στην αναμέτρηση.

Το γεγονός όμως πως είχε 0/4 βολές σε κρίσιμα σημεία του αγώνα ήταν ένας από τους λόγους που η Ελλάδα δεν κατάφερε να φτάσει ακόμη πιο κοντά στον Καναδά, με τον Βασίλη Σπανούλη να περιμένει τον παλιό Νικ στο ματς κόντρα στους "φούριας ρόχας" που πλέον δεν έχει τα γκαρντ του παρελθόντος ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά.

Πρέπει να κάνουν το βήμα παραπάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, Παπαγιάννης και Μήτογλου

Από τους παίκτες που περίμενε να δώσουν περισσότερα στον αγώνα κόντρα στον Καναδά ο ομοσπονδιακός προπονητής ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, με τον Έλληνα σέντερ να μένει μακριά από τον καλό εαυτό που μας είχε συνηθίσει στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Ο νέος παίκτης της Μονακό δεν μπόρεσε να βρει τις συνεργασίες που είχε συνηθίσει με τα γκαρντ της ομάδας και ουσιαστικά έμοιαζε εξαφανισμένος έχοντας μόλις 3 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής, με τον "Kill Bill" να τον χρησιμοποιεί κυρίως για να ξεκουράσει τον Αντετοκούνμπο.

Τώρα θα βρει απέναντι του τον Γουίλι Ερναγκόμεθ που δεν είναι και ο καλύτερος αμυντικός στην περιφέρεια, ενώ ανά διαστήματα θα βρει μπροστά του τον Ουσμάν Γκαρούμπα, ο οποίος όπως έδειξε στον αγώνα κόντρα στην Αυστραλία εκνευρίζεται πολύ εύκολα.

Εκείνος που περίμενε κανείς πως θα ταίριαζε στο παιχνίδι κόντρα στη χώρα της Βόρειας Αμερικής ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού AKTOR να παίρνει ναι μεν 8 ριμπάουντ στην αναμέτρηση, αλλά επιθετικά δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

Χαρακτηριστικό γεγονός ήταν πως ο Σπανούλης επέλεξε και δοκίμασε τον Κώστα Παπανικολάου στη θέση "4" χαμηλώνοντας το ύψος στη πεντάδα του για να γίνει πιο γρήγορη.

Ο Μήτογλου είναι παίκτης που μπορεί να απειλήσει και μέσα και έξω από τη ρακέτα και απέναντι στον συμπαίκτη του Χουάντσο Ερναγκόμεθ μπορεί να κάνει τη διαφορά που χρειάζεται η Εθνική Ελλάδος για να κάνει την πρώτη της νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.