Πολύ γρήγορα, προς τα τέλη του πρώτου γύρου του Grand Prix του Βελγίου για τη Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον είχε προσπεράσει τον Σαρλ Λεκλέρ, που είχε πάρει την pole position μετά την τιμωρία των 10 βαθμών στον Μαξ Φερστάπεν και ο Ολλανδός είχε ήδη προσπεράσει τρεις πιλότους για να βρεθεί στην όγδοη θέση. Ο Τζορτζ Ράσελ, όμως, ήταν εκείνος που ξεχώρισε, αφού οδηγώντας με φθαρμένα ελαστικά για τους τελευταίους οκτώ γύρους και με το συμπατριώτη του και συνοδηγό του στη Merdefes να πιέζει αφόρητα, έφτασε σε μια εκπληκτική επικράτηση. 





Ο Ράσελ ένιωθε εμμέσως και την πίεση του Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος είχε φτάσει στο ένα δευτερόλεπτο απόσταση, ενώ ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε... τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Στο τέλος, η απόσταση μεταξύ των δύο, δηλαδή του Ράσελ και του Χάμιλτον, ήταν +0.526!

Η νίκη αυτή ήταν παροιμιώδης. Ο Ράσελ άντεξε 34 γύρους με σκληρά ελαστικά, μετά το πρώτο pit stop. Ο Ράσελ επωφελήθηκε και από το διάστημα που ο Χάμιλτον έκανε να περάσει τον Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari. 


screenshot_2024-07-28_172627