Ο πρώτος σοκαριστικός τραυματισμός στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είναι.. γεγονός! Πρωταγωνίστρια η Γαλλίδα πρωταθλήτρια ορεινής ποδηλασίας Λοανά Λακόμτ η οποία όταν και βρισκόταν στην τρίτη θέση είχε άσχημη πτώση με το ποδήλατο της με αποτέλεσμα να τελειώσει με άδοξο τρόπο η συμμετοχή της στο Παρίσι και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.


Σοκ με τραυματισμό αθλήτριας σε αγώνα ορεινής ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Λοανά Λακόμτ η οποία πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα στον αγώνα και στον πρώτο γύρο καθώς βρισκόταν στην πρώτη θέση, στη συνέχεια υποχώρησε στην τρίτη θέση στον δεύτερο γύρο και σε λίγα δευτερόλεπτα που έχασε την συγκέντρωση ακολούθησε η... άσχημη πτώση. Φυσικά, προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία και η κινητοποίηση ήταν άμεση.


Το ιατρικό προσωπικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 την κράτησε ακινητοποιημένη και τις πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ενώ κάποια λεπτά αργότερα ένα φορείο την μετάφερε σε ασθενοφόρο το οποίο στη συνέχεια κατευθήνθηκε προς το νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει νεότερα για την κατάσταση της υγείας της και το μέγεθος του τραυματισμού που αντιμετωπίζει.