Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα ενθαρρυντικό πρώτο βήμα στο τουρνουά του απλού Γυναικών στο τένις, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Μετά τη νίκη επί της Μαυροβούνιας Ντάνκα Κόβινιτς, η Ελληνίδα τενίστρια τόνισε χαρούμενη για την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε ότι θα δώσει τα πάντα για το μετάλλιο και στην ερώτηση αν προτιμά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο ή ένα Major, διάλεξε το πρώτο. 

Μίλησε επίσης για τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, που είχε πάρει μέρος στο τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες, το 1984. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31620c2xbjt)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Μαρία Σάκκαρη: "Θέλω να σκέφτομαι τον επόμενο γύρο" 



Η Μαρία Σάκκαρη σχολίασε αρχικά "Ξέρουμε πόσο δύσκολοι είναι οι πρώτοι γύροι. Εγώ προσωπικά είχα πάρα πολύ άγχος, διότι είναι λίγο διαφορετικό από τα τουρνουά που έχουμε συνηθίσει. Εκπροσωπούμε γενικότερα τη χώρα μας, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο. Ήταν μια τρομερή ατμόσφαιρα, το διασκέδασα πάρα πολύ. Ήταν πολύ όμορφα, μας έκανε το χατίρι και ο καιρός σήμερα. Ήταν μια ιδανική πρεμιέρα, αλλά συνεχίζουμε. Θέλουμε να μείνουμε εδώ όσο πιο πολύ γίνεται.

.Υπάρχει ένας στόχος στο πίσω μέρος του μυαλού μου και εκεί θέλω να επικεντρωθώ. Είναι πολύ δύσκολο το τουρνουά, είναι πολύ απαιτητικό και υπάρχουν πολλές καλές παίκτριες. Θα ακούσω την καρδούλα μου και πάμε δυνατά".

Για τη νοοτροπία της να μην κοιτάζει πιο μακριά από το επόμενο παιχνίδι της: "Όταν κοιτάω λίγο πιο πολύ το ταμπλό δεν μου πάει καλά, οπότε το γύρισα λίγο και κοιτάζω ματς με ματς. Έχω μια ιδέα ποιος είναι στη μεριά μου, αλλά δεν θέλω καν να το σκέφτομαι. Θέλω να σκέφτομαι τον επόμενο γύρο, προφανώς έχω και τα διπλά και τα μικτά και είναι κάτι που διαχωρίζω στο μυαλό μου και κάτι το οποίο θέλει ξεχωριστή συγκέντρωση. Όμως, αισθάνομαι καλά, είμαι πολύ χαρούμενη που ζω αυτή την εμπειρία ξανά. Το εκτιμώ πολύ και το απολαμβάνω και γενικότερα είναι κάτι ξεχωριστό, το οποίο κανένας δεν μπορεί να περιγράψει αν δεν το ζήσει".

Για το γεγονός πως βρίσκεται στο Roland Garros, ένα μέρος που γνωρίζει πολύ καλά: "Είναι ένα μέρος πολύ γνώριμο για εμάς, παίζουμε κάθε χρόνο εδώ οπότε γνωρίζουμε πολύ καλά τα πάντα. Κι αυτό είναι καλό γιατί είμαστε στο comfort zone μας, θα λέγαμε. Τα τελευταία χρόνια εδώ πέρα μπορεί να μην ήταν όπως θα ήθελα, αλλά έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου το 2021. Έκανα πολύ καλή προετοιμασία στο χώμα με έναν καινούργιο προπονητή, αισθάνομαι καλά και νομίζω ότι έχει μπει το παιχνίδι στη σειρά του. Θα δούμε πώς θα πάει".

Για το πού βάζει μεγαλύτερο βάρος για μετάλλιο, μονό, διπλό η μικτό: "Και στα τρία, προφανώς. Αυτή είναι η σωστή απάντηση. Όμως, είναι πολύ μακρινό, το τένις έχει πάρα πολλά ματς, δεν μπορώ να μετρήσω καν πόσοι αγώνες υπάρχουν. Εννοείται πως όταν κατεβαίνεις σε αυτή τη διοργάνωση, αυτός είναι ο στόχος, πόσο μάλλον όταν είσαι κι Έλληνας. Για μένα είναι μεγάλη τιμή και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω γι' αυτό το μετάλλιο".

Για τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, που επίσης έχει παίξει σε Ολυμπιακούς: "Η μαμά μου αγωνίστηκε στο Λος Άντζελες στους πρώτους Ολυμπιακούς του τένις. Μου είχε πει από τότε που ήμουν μικρή ότι ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Υπάρχει μεγάλη συγκίνηση από πλευράς της που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στη δεύτερή μου Ολυμπιάδα και κάνω κάτι που έκανε και εκείνη πριν κάποια χρόνια. Γενικότερα η οικογένειά μου είναι πολύ συγκινημένη που είμαι εδώ, εκπροσωπώντας τη χώρα μας και κάνοντας και αυτό που αγαπάω".

Για το δίλλημα Grand Slam ή χρυσό μετάλλιο: "Δεν απαντάω γιατί είναι ερώτηση-παγίδα. Επειδή είμαι Ελληνίδα και πραγματικά αγαπώ τη χώρα μου, εννοείται ότι θα πω χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την Ελλάδα μόνο."

Το μήνυμά της στον κόσμο: "Είμαι πάρα πολύ περήφανη, πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι ένα μικρό μέρος αυτή της ομάδας, αυτής της υπέροχης ομάδας με τους τεράστιους αθλητές. Να παρακολουθείτε και να στηρίζετε όλους μας, και τους 100 αθλητές που είμαστε εδώ, και ελπίζουμε να γυρίσουμε με όσα περισσότερα μετάλλια γίνεται. Σας αγαπάμε και σας ευχαριστούμε για όλα".