Ο Πέτρος Τσιτσιπάς βρέθηκε εξαπίνης στον πρώτο γύρο του απλού Ανδρών τένις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αφού ο Αμερικανός Κάμερον Νόρι τραυματίστηκε. Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας προετοιμαζόταν για το βραδινό διπλό με τον αδελφό του, Στέφανο, ωστόσο κλήθηκε εσπευσμένα προκειμένου να παίξει με τον Ολλανδό Ταλόν Χρίκσπουρ, νούμερο 27 στην παγκόσμια κατάταξη. 

Μπορεί να ηττήθηκε 2-0 (6-2, 6-3) στο κορτ 10, σε ένα παιχνίδι που χάλασε ακόμα και ο ηλεκτρονικός πίνακας, αλλά έγραψε Ιστορία κατά λάθος. Για πρώτη φορά δύο Έλληνες τενίστες, και μάλιστα αδέλφια, έπαιζαν την ίδια ώρα σε δύο διαφορετικά κορτ Ολυμπιακών Αγώνων. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανταγωνιστικός τηρουμένων των αναλογιών


Ο Χρίκσπουρ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκανε μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ. Το επανέλαβε στο όγδοο, για να κατακτήσει τη νίκη με σκορ 6-2. 


Ο Τσιτσιπάς ανέβαζε την απόδοσή του με την ώρα, δοκίμασε διάφορες τακτικές και μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του σε τέσσερις περιπτώσεις. Στο δεύτερο σετ προσπάθησε να παρατείνει το σερβίς του και, παρ' ότι ο Χρίκσπουρ έκανε επιπλέον μπρέικ, μπόρεσε να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός. 

Μάλιστα, στο όγδοο γκέιμ και αυτού του σετ, με τον Χρίκσμπουρ να έχει δύο match points, ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατάφερε να τους σβήσει, να πάρει τέσσερις διαδοχικούς πόντους, με δύο άσους μάλιστα, και να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι. 


Ο Χρίκσπουρ θα παίξει με τον Κάρλος Αλκαράθ στον επόμενο γύρο του μονού Ανδρών.