Αρκετό από το κοινό στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 εξόργισε η παρουσία του Στέφεν φαν ντε Φέλντε, ο οποίος μετέχει μαζί με τον Μάθιου Ίμερς, αποτελώντας το ολλανδικό δίδυμο. Ο Φαν ντε Φέλντε καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση το 2016, αφού παραδέχθηκε ότι νάρκωσε και βίασε 12χρονη στο σπίτι της, παρουσία των γονέων της. 

Στο κινητό του βρέθηκε μήνυμα για το χάπι της επόμενης ημέρας και έτσι ο τότε 21χρονος βολεϊμπολίστας αναγκάστηκε να ομολογήσει. 

Οι Ολλανδοί ηττήθηκαν με 2-1 σετ (22-20, 19-21, 15-13) από το ιταλικό δίδυμο Άλεξ Ραντζέρι και Ιγνάσιο Καράμπουλα (νούμερο 25). Η Ομοσπονδία της χώρας και η ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή υπερασπίστηκαν την απόφαση της συμμετοχής του νυν 29χρονου Φαν ντε Φέλντε, ο οποίος δεν απολαύει τα προνόμια των υπόλοιπων αθλητών, αφού του έχει απαγορευτεί να κάνει δηλώσεις στον Τύπο, ενώ στο Παρίσι έχει απομονωθεί. 

Ο Ολλανδός εξέτινε περίπου δύο χρόνια ποινής, πρώτα στο Λονδίνο, όπου έγινε το συμβάν, και έπειτα στο Άμστερντα και από το 2018 επέστρεψε στο μπιτς βόλεϊ, πεττυχαίνοντας την πρόκριση στο Παρίσι. Καποιοι από τους 10.149 θεατές που βρέθηκαν στο παιχνίδι δεν το πήραν καλά, όμως οι περισσότεροι αποδοκίμασαν έντονα τον Φαν ντε Φέλντε.