Ραντεβού με την... ιστορία. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024! Ο Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ στα 44 του χρόνια βρίσκεται για έκτη φορά στην σπουδαία καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, υπερήφανος με το εθνόσημο στο στήθος. 

Στην φάση των "64", στην έκτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι πο
υ έχουν καταφέρει μόνο τρεις Έλληνες μέχρι σήμερα (Άγη Κασούμη, Τάσος Μπουντούρης και Ευαγγελία Ψάρρα), ο Γκιώνης αντιμετώπισε τον Καναδό, Λι Έντουαρντ τον οποίο και νίκησε με 4-0 εξασφαλίζοντας την πρόκριση του στον επόμενο γύρο, στην φάση των "32".

Το "Γκιώνης, Γκιώνης" που ακουγόταν από τις εξέδρες κατά την διάρκεια του αγώνα, ήταν συγκλονιστικό και "μιλούσε" από... μόνο του! Τα χειροκροτήματα δε, έδιναν έξτρα κίνητρο και δύναμη στον Έλληνα πρωταθλητή που κατέθεσε την ψυχή του με... επίδειξη δύναμης! Επόμενος αντίπαλος που θα βρεθεί στον... δρόμο του, ο Αμερικανός Κάνακ Τζα που κέρδισε τον Νοτιοκορεάτη Ντάσεονγγκ Τσο με 4-2.


Νίκη και πρόκριση με φοβερή εμφάνιση για τον Γκιώνη στο Ολυμπιακό Τουρνουά πινγκ πονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Στο πρώτο σετ, ο Γκιώνης έκανε ιδανικό ξεκίνημα, προηγήθηκε με 5-1 με ποιοτικές μπαλιές και εξαιρετικό σερβίς, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Λι Έντουαρντ οο οποίος αν και μείωσε σε 9-6 είδε τον Έλληνα πρωταθλητή να φτάνει στο 11-6 και να κάνει το 1-0. Στο δεύτερο σετ ο Καναδός ανέβασε... στροφές και προηγήθηκε με 5-4 όμως ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε στην... αντεπίθεση και "έκλεισε" το δεύτερο σετ με το υπέρ του 11-8 για το 2-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31eboqmp1fl)
Αρκετά ανταγωνιστικό το τρίτο σετ, οι δυο αθλητές πήγαιναν χέρι - χέρι (3-3, 8-8) και οι άμυνες έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Γκιώνης που διάβαζε πολύ καλά το παιχνίδι, πέρασε μπροστά σε κρίσιμο σημείο με 10-8 και το game point του έγινε... 11-8 για το 3-0. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, ο Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ ήταν... σαρωτικός. Με καταιγιστικη΄εμφάνιση προηγήθηκε με 9-2 και με... συνοπτικές διαδικασίες ολοκλήρωσε τον... θρίμαβο με 11-4 και 4-0 στα σετ.