Τι κι αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Πέτρος Τσιτσιπάς πρόλαβαν να πάρουν λιγοστές ανάσες μετά την ταυτόχρονη ολοκλήρωση των απογευματινών τους αγώνων στο μονό των ανδρών κόντρα σε Μπεργκς και Χρίσκσπουρ; Τα δύο αδέλφφια ήταν υποχρεωμένα να εμφανιστούν ιδιαίτερα "φρέσκα" στην εξαιρετικά απαιτητική πρεμιέρα τους στο διπλό ανδρών απέναντι στο πορτογαλικό δίδυμο Νούνο Μπόρχες και Φρανσίσκο Καμπράλ.

Όχι μόνο το έπραξαν αλλά πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να φτάσουν στην πρόκρισή τους στο δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 αλλά τελικά λύγισαν στο tie break που κρίνονται τα παιχνίδια του διπλού στο ολυμπιακό τουρνουά τένις, όταν βρίσκονται στο ισόπαλο 1-1 σετ. 

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο ξεκίνημα από τα αδέλφια Τσιτσιπά

Το ελληνικό δίδυμο αιφνιδίασε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης τους Ίβηρες, "έσπασε" με το καλησπέρα το σερβίς και με όπλο το εξαιρετικό σερβίς του Πέτρου προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-0 γκέιμς, δημιουργώντας - όπως αποδείχτηκε - μη αναστρέψιμο χάντικαπ που οδήγησε στην άνετη κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-3. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31cygr992rd)

Από τα μέσα του πρώτου σετ, ωστόσο, ήταν ολοφάνερο ότι στο κορτ του 13 των εγκαταστάσεων του "Ρολάν Γκαρός" είχε επέλθει απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα δύο δίδυμα, καθώς αμφότερα υπερασπίζονταν με επιτυχία τα δικά τους σέρβις γκέιμς. Όλα αυτά μέχρι το όγδοο γκέιμ του δεύτερου σετ, όταν μετά από διαδοχικές συναρπαστικές φάσεις και ανταλλαγές χτυπημάτων οι Πορτογάλοι "έσπασαν" το σερβίς του Πέτρου Τσιτσιπά, με τον Φρανσίσκο Καμπράλ να εξελίσσεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς. 

Ήττα στο φινάλε, παρά την αντεπίθεση για τα αδέλφια Τσιτσιπά

Με τους Ίβηρες να πληρώνουν την ελληνική ομάδα με το ίδιο νόμισμα, κερδίζοντας με τη σειρά τους με 6-3 το δεύτερο σετ, ήταν ολοφάνερο ότι η κόπωση των αδελφών Τσιτσιπά απειλούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην μάχη της πρόκρισης για το δεύτερο γύρο. Όπερ και συνέβη... 

Με το σκορ ισόπαλο στο 1-1, η πρόκριση έμελλε να κριθεί στο tie break. Με το σκορ στο 9-6 και τους Πορτογάλους να κρατούν στα χέρια τους το match point και την πρόκριση, το ελληνικό δίδυμο επιχείρησε να φτάσει σε επική ανατροπή, ισοφάρισε σε 9-9, αλλά στο φινάλε δεν απέφυγαν την ήττα και το πρόωρο αντίο από το τουρνουά του διπλού, χάνοντας με 12-10. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31ehxlecw3d)