Η Δώρα Γκουντούρα είναι έτοιμη για τη μάχη της στη Σπάθη Γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, και μίλησε στο parapolitika.gr για το νέο τατουάζ της, την ετοιμότητά της για τις αναμετρήσεις της μίας ημέρας, αλλά και την απουσία της συναθλήτριάς της, Δέσποινας Γεωργιάδου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, Δώρα Γκουντούρα: "Στο Τόκιο δεν ήταν αυτό που φανταζόμουν" 


Είναι μια τρέλα τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται σε μία μέρα. Δεν πρόκειται για μια κατάσταση σε βάθος χρόνου, αφού ο πρώτος αγώνας στη Σπάθη Γυναικών, στην ξιφασκία, για το φετινό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, είναι προγραμματισμένος για τις 10:00 της 29ης Ιουλίου, ενώ η αναμέτρηση του χρυσού μεταλλίου θα γίνει στις 22:45 της ίδιας ημέρας.

Θα παρελάσουν 64 ξιφομάχοι από το "Grand Palais" της χώρας με τη μεγάλη παράδοση τόσο στο αγώνισμα όσο και στην ξιφομαχία, καθώς ουκ ολίγοι θρύλοι για τις μονομαχίες προσβεβλημένων κύριων το ξημέρωμα είναι αποτυπωμένοι στην τέχνη.

Η Δώρα Γκουντούρα είναι μία από τις 64. Οι δεύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες της καριέρας της είναι “διαφορετικοί από τους πρώτους, αφού τότε δεν ήταν αυτό που φανταζόμουν”, όπως δήλωσε στο parapolitika.gr.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ymdqufy9hl)


Πράγματι, η “ασημένια” παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 και του 2023 δεν μπορεί να λογίζεται ως αουτσάιντερ. Κατά το μεγαλύτερο μέρος του ολυμπιακού κύκλου ήταν στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης της FIE, μάλιστα μαζί με τη συναθλήτριά της, Δέσποινα Γεωργιάδου, η οποία πληγώθηκε από τον κανονισμό απαγόρευσης συμμετοχής δύο αθλητριών από χώρα που δεν έχει ομάδα στην οκτάδα, αλλά και αμφιλεγόμενες και ιδιαιτέρως ύποπτες απευθείας αναθέσεις Η 27χρονη Γκουντούρα σχολίασε και την απουσία της Γεωργιάδου και έβγαλε γλυκύτητα για το γεγονός ότι δεν θα είναι μαζί της.

Ολυμπιακοι Αγώνες 2024: Η πρώτη αντίπαλος


Επίσης, έδειξε στην κάμερα το τατουάζ της, το οποίο έκανε πριν δύο εβδομάδες, και φυσικά είναι οι πέντε κύκλοι. Δεν είναι, άλλωστε, η μόνη αθλήτρια που συνεπαρμένη από τη σαγήνη των Ολυμπιακών Αγώνων, “χτυπάει” το έμβλημα που δημιούργησε πριν από 111 χρόνια ο βαρόνος Πιέρ ντε Κουμπερντέν.

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, η Γκουντούρα έχει πάρει 12 μετάλλια, εκ των οποίων ένα χρυσό στο Grand Prix της Κορέας το 2023. Εν τοις πράγμασι, λοιπόν, δεν είναι αμελητέα ποσότητα και σίγουρα δεν έχει φτάσει ως τέτοια στο Παρίσι.


@parapolitika Η πρωταθλήτρια ξιφασκίας, Δώρα Γκουντούρα, μιλά στα #parapolitikagr μία ημέρα πριν την δούμε να διαγωνίζεται στο Παρίσι και μας εξηγεί πώς στο συγκεκριμένο άθλημα όλη σου η ζωή είναι σε μία ημέρα. #tiktokgreece #greece #Olympics #sports @doragd97 ♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr



Η Γκουντούρα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στις 12:40 της Δευτέρας, 29 Ιουλίου, με αντίπαλο την Καναδή Πάμελα Μπριντ’ Αμούρ, που είναι το νούμερο 42 της παγκόσμιας κατάταξης, στη φάση των “32”. Δεν θα συμμετέχει στον πρώτο γύρο, αφού είναι στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Τόκιο, είχε αποκλειστεί στον πρώτο αγώνα της, με το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης τώρα, δηλαδή τη Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα, να επικρατεί.