Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ θα αδράξει τη νέα εβδομάδα στη ζεστή Αθήνα, αφού αναμένεται να φτάσει τα ξημερώματα της Δευτέρας, 29 Ιουλίου (5:55 η ώρα άφιξης) για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" κινήθηκαν μαεστρικά και έκλεισαν τη μεταγραφή, η οποία ουσιαστικά γνωστοποιήθηκε στην πλατφόρμα X το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου.  


Ολυμπιακός, μεταγραφές: Η ανάρτηση για τον Γιάρεμτσουκ 


Συγκεκριμένα, ο έγκριτος Σάσα Ταβολιέρι έγραψε για κλεισμένη συμφωνία των "ερυθρόλευκων" με την Μπριζ, ενώ το ρεπορτάζ μιλά για μεταγραφή που οι ιθύνοντες της ΠΑΕ δούλευαν καιρό. 


YAREMCHUK SKILLS AND Goals .  Welcome To VALENCIA🦇



Στην ανάρτησή του, ο Ταβολιέρι αναφέρει πως ο 28χρονος φορ από το Λβιβ θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, αφού περάσει τις ιατρικές εξετάσεις που είναι προγραμματισμένο να γίνουν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. 




Ο Γιαρεμτσούκ έπαιξε πέρυσι δανεικός στη Βαλένθια από την Μπριζ, ενώ φέρεται να ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του και η τουρκική Τραμπζονσπόρ. Ο Ταβολιέρι, από τη μεριά του, έγραψε ότι η Τραμπζονσπόρ ήθελε τον Ουκρανό επιθετικό, όμως ο Γιάρεμτσουκ θέλει να παίξει στην ομάδα που κατέκτησε το Conference League. 


O 28χρονος φορ είναι ένας ποδοσφαιριστής 89 γκολ και 31 ασίστ σε συνολικά 270 παιχνίδια, στα οποία έχει παίξει ως φορ, αριστερός και δεξιός ακραίος επιθετικός και δεύτερος στράικερ. Έχει παίξει 53 φορές για λογαριασμό της εθνικής Ουκρανίας από το 2018 και έχει πετύχει 16 γκολ σε 53 παιχνίδια. Τη σεζόν 2016-17 έπαιξε στην Ντινάμο Κιέβου, στην οποία ανήκε από το 2012. Η πιο ισχυρή ομάδα της χώρας τον έδωσε δανεικό το 2016 στην Ολεκσάντρια (17 συμμετοχές, έξι γκολ και δύο ασίστ). Το καλοκαίρι του 2017 τον απέκτησε η Γάνδη. Έπαιξε τέσσερα χρόνια στη βελγική ομάδα και έβαλε 61 γκολ και έδωσε 18 τελικές πάσες σε 152 παιχνίδια. Φόρεσε για μία χρονιά τη φανέλα της Μπενφίκα και είχε εννιά γκολ και επτά ασίστ σε 47 συμμετοχές. 

Στην Μπριζ έπαιξε τη σεζόν 2022-23, με έξι γκολ και τρεις ασίστ σε 32 παιχνίδια, ενώ στη Βαλένθια, που δόθηκε ως δανεικός την περασμένη σεζόν, έβαλε τέσσερα γκολ σε 29 αναμετρήσεις.