Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) και η Μαρία Σάκκαρη (Νο8)έχουν μεγάλη "δίψα" για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού όπου μεγάλο τους όνειρο είναι να ανέβουν στο βάθρο με το εθνόσημο στο στήθος. Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν σαρωτική στην πρεμιέρα της κόντρα στην Κόβινιτς, ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής τα... χρειάστηκε κόντρα στον Ζιζού τον οποίο "λύγισε" με 2-1.

"Το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα μόνο" συγκλονίζει από την Μαρία και δείχνει τους υψηλούς στόχους που έχει το ελληνικό τένις στο κορυφαίο αθλητικό event του πλανήτη. Οι δυο τους επιστρέφουν στα courts σε μονό και μεικτό και έμαθαν τους αντιπάλους τους.

Τα εμπόδια για Τσιτσιπά και Σάκκαρη σε μονό και μεικτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Μαρία Σάκκαρη θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κινέζας Γούε Γουάν στο Court 14, μια αναμέτρηση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 14.30-15.00 της Δευτέρας (28/07). Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νταν Έβανς (Νο59) περίπου στις 16.30-17.00 το απόγευμα και ο αγώνας τους θα διεξαχθεί στο "Simonne Mathieu".

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα για το ελληνικό δίδυμο Σάκκαρη - Τσιτσιπά στο μεικτό διπλό θα γίνει κόντρα στους Ολλανδούς Σχουρς/Κούλχοφ, με την αναμέτρηση τους να είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί περίπου στις 21:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στα μεγάλα courts για την Δευτέρα 29/07

Philippe Chatrier (13.00)

Σβιόντεκ-Παρί

Τζόκοβιτς-Ναδάλ

(20.00)

Γκρίκσπορ-Αλκαράθ

Πεγκούλα-Σβιτολίνα

Suzanne Lenglen (13.00)

Λινέτ-Παολίνι

Κάρλε-Γκοφ

Ρουντ-Βαβασόρι

Σίγκεμουντ/Ζβέρεφ-Σινιάκοβα/Μάχατς

Εράνι/Βαβασόρι-Αντρέεβα/Μεντβέντεφ

Simonne Mathieu (13.00)

Γουάνγκ-Κρεϊτσίκοβα

Σερούντολο-Ουμπέρ

Έβανς-Τσιτσιπάς

Πόπιριν/Ντε Μινόρ-Κράιτσεκ/Ραμ

Σχουρς/Κούλχοφ-Σάκκαρη/Τσιτσιπάς

Court 14 (13.00)

Kρίστιαν-Κέρμπερ

Σάκκαρη-Γουάν

Σερίφ ή Βοζνιάκι-Κόλινς

Μπάες-Χασάν

Φριτζ/Πολ-Αλιασίμ/Ράονιτς