Η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο σε τελικό αγωνίσματος κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Απόστολος Χρήστου έκανε 52.77 και πέρασε με τον έκτο καλύτερο χρόνο. Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης έχασε τον τελικό για δύο εκατοστά! 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κολύμβηση: Έμεινε από πόδια ο Μακρυγιάννης στο δεύτερο πενηντάρι


Μεγαλεία για τον Απόστολο Χρήστου και τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη, αφού σε αντίθεση με τους πρωινούς προκριματικούς των 100μ. ύπτιο, έγινε η παρουσίασή τους. Ο Μακρυγιάννης, στην πρώτη ημιτελική σειρά, παρουσιάστηκε τρίτος, στην έκτη διαδρομή. Ο Χρήστου θα ήταν στην πέμπτη διαδρομή της δεύτερης ημιτελικής σειράς, μια και κολυμπούσε στη δεύτερη ημιτελική σειρά με τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών. 

Ο Μακρυγιάννης γύρισε τέταρτος στο πρώτο πενηντάρι, πηγαίνοντας γρηγορότερα από τον προκριματικό. Ωστόσο, τα έδωσε όλα με το 25.48 και τερμάτισε έκτος, σε 52.97. Κατέβηκε τα 53 δευτερόλεπτα του προκριματικού, παρ' όλα αυτά έπρεπε να πάει κάτω από τα 52.83, για να έχει πιθανότητες πρόκρισης. Ο Ιταλός Τόμας Τσεκόν τερμάτισε πρώτος, σε 52.58, ενώ ο Ισπανός Ούγκο Γκονζάλες, που ήρθε πέμπτος, έκανε 52.95, δύο εκατοστά λιγότερα από τον 24χρονο Έλληνα κολυμβητή. Ο Ίβηρας ήταν ο όγδοος κολυμβητής, που πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 100μ. ύπτιο.




Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν γενναιόδωρος με την απίθανη χρονική ατυχία που τον βρήκε, αφού είπε ότι αυτά έχει ο αθλητισμός και κοιτάζει μπροστά.


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κολύμβηση: Τρομερό πρώτο πενηντάρι, μπόρεσε να εξασφαλίσει τελικό στη στροφή


Ο Χρήστου έκανε ένα θαυμάσιο πρώτο πενηντάρι και πέρασε δεύτερος στη στροφή, πίσω από τον Κινέζο Ζου, ο οποίος έγινε ο μόνος που στο πρώτο μισό της απόστασης κατέβηκε τα 25 δευτερόλεπτα. 

Η στροφή, όπως είπε ο Χρήστου, ήταν καλύτερη για τον ίδιο από το πρωί. Δεν κολύμπησε όσο γρήγορα θα ήθελε, αλλά δικαιοσύνη αποδόθηκε: μπήκε στον τελικό με τον έκτο καλύτερο χρόνο. Ο τελικός των 100μ. ύπτιο θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουλίου (22:19).