Πράγματα και... θαύματα γίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, όπου οι αθλητές γράφουν τις πιο όμορφες "ιστορίες" οι οποίες θα μνημονεύονται για μια ζωή. Εντυπωσιακές επιτυχίες και διακρίσεις με το... καλημέρα στο κορυφαίο αθλητικό event που παρακολουθείται από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Μαρσάν που "έσπασε" ρεκόρ αγώνων του Φελπς συγκλόνισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Χρυσό δια... περιπάτου για τον φοβερό Λεόν Μαρσάν ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες στις πισίνες. Ο 22χρονος κολυμβητής με σαρωτική εμφάνιση, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον τελικό των 400. μικτή ατομική και με χρόνο 4:02.95, κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων (4:03.84) που κρατούσε ο Μάικλ Φελπς από το Πεκίνο, το 2008.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d319zc4tdb15)
Ο Γάλλος πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος και αποθεώθηκε από τους περίπου 15.000 θεατές που θαύμασαν την εξαιρετική του προσπάθεια η οποία του έφερε το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο, το πρώτο που κατακτά η οικοδέσποινα Γαλλία στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αλλά και στο συγκεκριμένο άθλημα.

"Δράμα" σε 100μ. πεταλούδα και πρόσθιο


Οι άλλοι δύο τελικοί ήταν... υπέρμετρου δράματος. Η Γκρέτσεν Γουόλς μπήκε στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με το ολυμπιακό ρεκόρ από τον ημιτελικό, 55.38, ωστόσο η μοίρα έγραψε σε... άλλη Αμερικανίδα τα καλούδια της. Η Τόρι Χασκ έκανε 55.59, η Γουολς πήγε λίγο πιο αργά, 55.63, και το χρυσό κρίθηκε σε μια διαφορά τεσσάρων εκατοστών. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31gi6rnl3z5)


Στο πρόσθιο τα πράγματα ήταν... ακόμα πιο κλειστά. Ο Βρετανός Άνταμ Πίτι πήγε στο Παρίσι για το '3 στα 3" στα 100μ. πρόσθιο, αλλά ένας... Ιταλός φαρσέρ του έκλεψε τη δόξα. Ο εκπληκτικός Νικολό Μαρτινέγκι έκανε 59.03 και ο Πίτι έκανε... 59.05, δηλαδή τερμάτισε έπειτα από δύο εκατοστά και μάλιστα με ταυτόχρονη άφιξη, μια και ο Αμερικανός Νικ Φινκ έκανε τον ίδιο χρόνο. Ο Γερμανός Μέλβιν Ιμουντού έκανε 59.11 και δεν πήρε μετάλλιο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31fz3uix0ih)

Έγραψε ιστορία με πέντε Ολυμπιακά μετάλλια η "χρυσή" Τζέσικα Φοξ από την Αυστραλία

Ο 22χρονος Συνεχίζει να γράφει ιστορία η φοβερή και... τρομερή Τζέσικα Φοξ! Η Αυστραλή πρωταθλήτρια ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον τελικό του κονόε σλάλομ όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο προσθέτοντας στο παλμαρέ της το πέντη της Ολυμπιακό μετάλλιο. Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο της στην κατηγορία Κ1 και το πρώτο χρυσό.


Τονίζεται πως είχαν προηγηθεί τα μετάλλια σε Ρίο (χάλκινο), Λονδίνο (ασημένιο) και Τόκιο. Η Αυστραλή αθλήτρια που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της, έχει κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο στην κατηγορία C1.


Σοκ για την Βραζιλία που ηττήθηκε με δυο γκολ στις καθυστερήσεις από την Ιαπωνία στο ποδόσφαιρο γυναικών

Μια έκπληξη... μεγατόνων επιφύλασσε η δράση στο τουρνουά ποδόσφαίρου γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 καθώς το φαβορί για χρυσό, Βραζιλία γνώρισε ήττα - σοκ από την Ιαπωνία η οποία πήρε με επικό τρόπο τη νίκη στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+1' και 90+6'.

Οι πανίσχυρες Βραζιλιάνες που... ξεχειλίζουν από ταλέντο και παίζουν αρκετά εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, άνοιξαν λογαριασμό στο ματς στο 56' με την Τζένιφερ, ενώ είχε προηγηθεί χαμένο πέναλτι για την Ιαπωνία στο 45+2'. Οι παίκτριες της Ιαπωνίας δεν ... πτοήθηκαν και αφού ισοφάρισαν στο 90+1' από την άσπρη βούλα με την Κουμαγκάι, έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 90'+6', όταν η Τανικάβα είδε εκτός εστίας τη Βραζιλιάνα τερματοφύλακα και την "κρέμασε"  από αρκετά μακρινή απόσταση για το τελικό 2-1.


Με αυτόν τον τρόπο η Ιαπωνία πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον τρίτο όμιλο, και με τους τρεις βαθμούς βρίσκεται πίσω από την Ιταλία που έχει 4, μπροστά από την Βραζιλία που έχει 3 και τη Νιγηρία που έχει μόλις έναν βαθμό.

Εμφατική πρεμιέρα για την Γκοφ που θεωρείται φαβορί για το χρυσό στο μονό γυναικών στο τένις

Η Κόκο Γκοφ που θεωρείται μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μονό γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μετέτρεψε τον αγώνα με την Άιλα Τομλιάνοβιτς σε... υγιεινό περίπατο στην πρεμιέρα της όπου με 2-0 σετ (6-3, 6-0) και ισοπεδωτική εμφάνιση πήρε το εισιτήριο για τη φάση των "32", εκεί όπου θα αναμετρηθεί με τη Μαρία Λούρντες Κάρλε (Νο.89) από την Αργεντινή.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκοφ βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν σημαιοφόρος των ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς.


Εντυπωσιακό πρόγραμμα για Μπάιλς και Αντράντε στους ασύμμετρους κρίκους

Η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς και η Βραζιλιάνα Ρεμπέκα Αντράντε ξεχώρισαν με την εμφάνιση τους στα προκριματικά του σύνθετου ατομικού που πήρε τα ονόματά τους στους ασύμμετρους κρίκους.

New Skills Submitted by Rebeca Andrade & Simone Biles at Paris 2024