Η εθνική Ελλάδος πόλο Ανδρών νίκησε τη Ρουμανία 14-7 στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η "γαλανόλευκη" είχε διαστήματα έκρηξης, με πλέον παροιμιώδες τα δύο λεπτά και 42 δευτερόλεπτα στην αρχή του δεύτερου οκτάλεπτου, όταν έκανε 4-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε μία διαφορά την οποία έπρεπε να συντηρήσει. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31f6m1inm61)


Η ομάδα που σχεδόν ποτέ δεν χάνει το μεγάλο ραντεβού, έδωσε για 12η φορά το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χρειάστηκε μόλις 54 δευτερόλεπτα για να ανοίξει λογαριασμό, με το πέναλτι του Βλαχόπουλου που κέρδισε ο Κώστας Κάκαρης. 

Ο μέγας Γιάννης Φουντούλης σκόραρε σε τέταρτη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων της καριέρας του, με 6'14'' για τη λήξη του πρώτου οκτάλεπτου, και η Εθνική μπήκε για τα καλά μπροστά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31f9dmbli1t)


Το μόνο χαλαρό διάστημά της, η Εθνική είχε όταν προηγήθηκε 8-2 με 5'18'' για τη λήξη του ημιχρόνου. Εκεί οι Ρουμάνοι έκαναν ένα μίνι σερί 2-0 για να μείνουν κοντά στο σκορ. Η Εθνική έβρισκε λύσεις σε εκείνο το σημείο με τον Στέλιο Αργυρόπουλο, ο οποίος έβρισκε σουτ από τον άξονα, κυρίως στον παίκτη παραπάνω, για να διατηρεί τη διαφορά πάνω από τα τέσσερα γκολ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Φερεντσβάρος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αφού πέτυχε τέσσερα γκολ. 

Η Ρουμανία πλησίασε 9-5 στη λήξη της δεύτερης περιόδου και στα τρία γκολ, 9-6, στις αρχές της τρίτης. Σκουμπάκης και Αργυρόπουλος έβαλαν τα δύο γκολ που έστειλε τη διαφορά στα πέντε, 11-6, και από εκεί και ύστερα η υπόθεση απλουστεύτηκε. 

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο την Τρίτη 30 Ιουλίου (20:30), με στόχο να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς. Οι Μαυροβούνιοι έχασαν 11-8 από την Κροατία στην πρεμιέρα τους, σε παιχνίδι που την πίεσαν πολύ ειδικά στο δεύτερο και το τρίτο οκτάλεπτο, πριν η παγκόσμια πρωταθλήτρια βρει τον τρόπο να πάρει τη νίκη. 


Τα οκτάλεπτα: 2-4, 5-9, 6-11, 7-14

Ελλάδα (Θ. Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.