Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 του Παρισιού να βρίσκονται σε εξέλιξη και οι αθλητές να προσπαθούν για το καλύτερο τόσο για τις χώρες που εκπροσωπούν, όσο και για τους ίδιους, στοχεύοντας ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, ωστόσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για την Τελετή Λήξης.


Όπως μεταδίδει σημερινό δημοσίευμα της Le Parisien, επικαλούμενη την L'Équipe, πριν από περίπου ένα μήνα σε μια περιοχή μίας ώρας μακριά από το Παρίσι είχαν αρχίσει οι πρόβες. Μπορεί ακόμη να μην έχουν δοθεί πολλές λεπτομέρειες για την Τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Σταντ ντε Φρανς.

Καλλιτέχνες τσίρκου στην Τελετή Λήξης

«Θέλω να γιορτάσω αυτό το εύθραυστο μνημείο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην πραγματικότητα, εξαφανίστηκαν στην αρχαιότητα πριν αναβιώσουν. Φανταστήκαμε μια παράσταση στην οποία οι Αγώνες έχουν εξαφανιστεί ξανά…» εξήγησε ο σκηνοθέτης Τομάς Ζολί στην L'Équipe.

Θα είναι λοιπόν, μια δυστοπική παράσταση, στην οποία οι θεατές θα βυθιστούν σε έναν κόσμο όπου έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αντίθεση με την Τελετή Έναρξης, όπου πραγματοποιήθηκαν με περφόρμανς σε διάφορα σημεία του Παρισιού, η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί σε έναν κλειστό χώρο και θα περιλαμβάνει παραστάσεις από καλλιτέχνες τσίρκου, ακροβάτες και μέλη του τμήματος γυμναστικής της πυροσβεστικής του Παρισιού, αναφέρει το δημοσίευμα.


Η τελετή Λήξης, επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα έχει τον τίτλο «Ρεκόρ».