Ο πρώτος τελικός Έλληνα αθλητή θα λάβει χώρα το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουλίου, με τον Απόστολο Χρήστου να μετέχει στην κούρσα της ζωής του, στα 100μ. ύπτιο του τουρνουά κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Δημήτρης Μάρκος, από τη μεριά του, θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό των 800μ.

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο, ενώ θα παίξουν μαζί στο μικτό διπλό. Το πλήρωμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στους Άντρες θα ψάξει την πρόκριση στα ημιτελικά. Η Δώρα Γκουντούρα ξεκινάει τη μάχη της στη σπάθη, αφού ξεκινά το μεσημέρι από τη φάση των “32” και μπορεί να πάει ως το βραδινό τελικό.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης, από τη μεριά του, ελπίζει να γίνουν κούρσες για την κατηγορία IQFoil που την Κυριακή 28 Ιουλίου αναβλήθηκαν λόγω έλλειψης αέρα.


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κολύμβηση: Ώρα τελικού, ώρα Χρήστου



Ο Απόστολος Χρήστου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα με την πρόκρισή του στα 100μ. ύπτιο, με την ελληνική κολύμβηση να χάνει την ευκαιρία της ιστορικής στιγμής της, με δύο αθλητές στον ίδιο τελικό του αγωνίσματος, για δύο εκατοστά. Τόσο απείχε της πρόκρισης ο εξαιρετικός σε χαρακτήρα Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Ο Χρήστου θα είναι στην έκτη διαδρομή στο βραδινό τελικό της Δευτέρας 29 Ιουλίου (22:19) και ένας χρόνος κοντά στα 52.23, που έκανε στο Βελιγράδι, μπορεί να του χαρίσει ακόμα και ένα μετάλλιο, το πρώτο της Ελλάδας στην πισίνα.

Το πρωί, ο Δημήτρης Μάρκος θα λάβει μέρος στον ημιτελικό των 800μ. Ο Μάρκος μπορεί να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της 30ής Ιουλίου αν κατέβει τα 7.44.

Ο αθλητής: Δημήτρης Μάρκος (ημιτελικός 800μ., κολύμβηση). Η ώρα: 12:28. Το κανάλι: ΕΡΤ2. 

Ο αθλητής: Απόστολος Χρήστου (τελικός 100μ. ύπτιο, κολύμβηση). Η ώρα: 22:19. ΕΡΤ2. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, ξιφασκία: Το αληθινό μετάλλιο της Δώρας Γκουντούρα


Η ελληνική ξιφασκία ελπίζει στο πρώτο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη Δώρα Γκουντούρα να μπαίνει στη μάχη της σπάθης Γυναικών στις 12:40, με αντίπαλο την Καναδή Μπριντ’ Αμούρ, νούμερο 42 της παγκόσμιας κατάταξης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ymdqufy9hl)


Ο δρόμος προς τον τελικό της Σπάθης περνά από τέσσερα εμπόδια. Η φάση των “16”, αρχίζει στις 15:05, με τον αγώνα της Ελληνίδας να πιθανολογείται για τις 15:30, οι προημιτελικοί έχουν ώρα έναρξης τις 16:55, τις 20:00 οι ημιτελικοί. Ο μικρός τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 21:50 και ο τελικός για τις 22:45.

Η αθλήτρια: Δώρα Γκουντούρα (σπάθη, ξιφασκία). Η ώρα: 12:40. Τα κανάλια: ΕΡΤ Sports 1 (πρώτος γύρος), ΕΡΤ3. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κωπηλασία: “Κοιτάζει” τα ημιτελικά το διπλό σκιφ Ανδρών


Τη δεύτερη ευκαιρία του, στο ρεπεσάζ, έχει το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ Ανδρών, με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή. Οι δύο κωπηλάτες δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον προκριματικό, αλλά τερμάτισαν τρίτοι και θα διεκδικήσουν στον έξτρα γύρο το “εισιτήριο”.

Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής θα διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη δυάδα απέναντι στα πληρώματα των Ιρλανδίας, Νορβηγίας, Ουκρανίας και Αιγύπτου στην τρίτη προκριματική σειρά.

Οι αθλητές: Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Γκαϊδατζής (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών, κωπηλασία). Η ώρα: 13:00. Το κανάλι: ΕΡΤ1. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, ιστιοπλοΐα: Θα αγωνιστεί αν επιτρέψει ο αέρας ο Κοκκαλάνης



Δεν ανέβασε την Κυριακή 28 Ιουλίου αυλαία η κατηγορία IQFoil Ανδρών στην ιστιοπλοΐα. Χωρίς αέρα, οι αθλητές του windsurfing, ανάμεσά τους και ο Βύρων Κοκκαλάνης, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ο ίδιος είπε ότι και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα είναι δύσκολη η κατάσταση, ενώ την επομένη θα φυσάει. Πάντως, είναι έτοιμος για την τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κοκκαλάνης είναι δις ολυμπιονίκης στην κατηγορία RS X, αφού πλασαρίστηκε στην έκτη θέση στο Λονδίνο το 2012, ενώ στο Ρίο, τέσσερα χρόνια αργότερα, ήταν πέμπτος. Στο Τόκιο, το 2021, πήρε την 11η θέση.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 28 Ιουλίου, με ώρα έναρξης τις 13:23, περιέχει πέντε κούρσες.

Ο αθλητής: Βύρων Κοκκαλάνης (IQFoil Ανδρών, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:23. Το κανάλι: ΕΡΤ1 (μετάδοση στις 17:00). 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, τένις: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη και μαζί και χώρια



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζουν στα απλά του τένις στο Παρίσι και έχουν αμφότεροι παιχνίδι στο δεύτερο γύρο τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, ενώ θα ανταμώσουν και ως συμπαίκτες, στο μικτό διπλό.


Η Σάκκαρη μπαίνει στο κορτ 14 για να αντιμετωπίσει την Κινέζα Γιουέ Γιουάν, στο δεύτερο παιχνίδι του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι γύρω στις 14:30 ενδεχομένως να είναι στη δράση.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31gyoole30x)


Ο Τσιτσιπάς, από τη μεριά του, θα παίξει με τον Ντάνιελ Έβανς, πάλι στο “Σιμόν Ματιέ” και ξανά τρίτος στο συνολικό πρόγραμμα. Η μάχη του νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης με το νούμερο 59, από τη Βρετανία, θα γίνει αφού ολοκληρωθούν δύο αναμετρήσεις, για το απλό Γυναικών και το απλό Ανδρών.

Μόνο η Σάκκαρη, πάντως, θα μετακινηθεί, αφού ο Τσιτσιπάς θα μείνει στο ίδιο κορτ. Το ζευγάρι από την Ελλάδα θα παίξει απέναντι στους Ολλανδούς Ντέμι Σούουρς και Γουέσλι Κούλχοφ. Αυτό το παιχνίδι θα γίνει αφού, μετά το παιχνίδι του Έλληνα τενίστα για το απλό Ανδρών, γίνει ακόμα μία αναμέτρηση για το μικτό διπλό.

Η αθλήτρια: Μαρία Σάκκαρη (απλό Γυναικών, τένις). Η ώρα: 14:30 (πιθανολογούμενη). Τα κανάλια: ΕΡΤ Sports 2, ΕΡΤ1. 

Ο αθλητής: Στέφανος Τσιτσιπάς (απλό Ανδρών, τένις). Η ώρα: Απροσδιόριστη (τρίτο παιχνίδι στο κορτ “Σιμόν Ματιέ”). Τα κανάλια: ΕΡΤ Sports 2, ΕΡΤ1. 

Οι αθλητές: Μαρία Σάκκαρη, Στέφανος Τσιτσιπάς (μικτό διπλό, τένις): Η ώρα: Απροσδιόριστη (πέμπτο παιχνίδι στο κορτ “Σιμόν Ματιέ”). Τα κανάλια: ΕΡΤ Sports 2, ΕΡΤ1.