Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα (29/07 - 22:19) ο Απόστολος Χρήστου, με τον Έλληνα κολυμβητή να εξασφαλίζει την πρόκρισή του στον τελικό των 100μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με τον έκτο καλύτερο χρόνο και είναι έτοιμος να διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο.

Έτοιμος για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ο Απόστολος Χρήστου

Παρά το κακό ξεκίνημα της Ελλάδας στην κολύμβηση και τον διπλό αποκλεισμό στα 100μ. πεταλούδα, η συνέχεια ήταν ονειρική. Ο Απόστολος Χρήστου κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό των 100μ. ύπτιο, την ώρα που ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης αποκλείστηκε για μόλις δύο εκατοστά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31frsyetl5l)
Έτοιμος για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του αλλά και όλης της ελληνικής κολυμβητικής ομάδας βρίσκεται ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας σε αυτό το επίπεδο για πρώτη φορά στην ιστορία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31fv1gzbrw1)
Ο Έλληνας κολυμβητής προκρίθηκε με τον έκτο καλύτερο χρόνο, αλλά οι διαφορές του με τους αντιπάλους του είναι ελάχιστες, καθώς εκτός του Κινέζου Ζου που παραλίγο να κατέβει και τα 52 δευτερόλεπτα, οι υπόλοιποι αθλητές είναι στα... μέτρα του και μπορεί να τους κοντράρει.

Ο Τόμας Κεκόν από την Ιταλία και ο Νοτιοαφρικανός Πίτερ Κότζε είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ενώ τη δική τους προσπάθεια θα κάνουν ο Γιοάν Εντόι που αγωνίζεται... εντός έδρας, μιας και είναι Γάλλος, αλλά και ο Ράιαν Μέρφι που μπορεί να κολυμπήσει ακόμη γρηγορότερα σε σχέση με τον ημιτελικό.

Η αποστολή του Χρήστου σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη και τα εμπόδια που θα κληθεί να αντιμετωπίσει πάρα πολλά, αλλά το κίνητρο, η αδρεναλίνη και η πίστη όλων των Ελλήνων στο πρόσωπό του μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να έρθει το μετάλλιο στη χώρα μας.