Κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 υπήρξαν δύο ιδιαίτερα ξεχωριστές στιγμές με… ελληνικό υπόβαθρο. Δύο γήπεδα, δύο διαφορετικά αθλήματα και μια διπλή αποθέωση μη Γάλλων αθλητών από το κοινό που συρρέει μαζικά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις για να παρακολουθήσει το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της ανθρωπότητας.

Νωρίς το μεσημέρι στο κορτ “Simone Mathieu” του “Ρολάν Γκαρός” ο Βέλγος Ζιζού Μπεργκς παρακολουθούσε… άφωνος τους Γάλλους να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά του κατά τη διάρκεια της μονομαχίας του με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο λόγος προφανής: Το μικρό του όνομα που παραπέμπει στον θρυλικό Ζινεντίν Ζιντάν! Δεν είναι δα και το πιο συνηθισμένο στον κόσμο…

Το παραμύθι του Παναγιώτη Γκιώνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Αργότερα, το βράδυ της Δευτέρας, το “Paris Expo Porte de Versailles” του Παρισιού, που φιλοξενεί εκτός των άλλων το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, είδε εκατοντάδες Γάλλους να φωνάζουν μαζικά το όνομα ενός Έλληνα που ούτε το όνομά ενός θρύλου του γαλλικού αθλητισμού κουβαλά ούτε συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αθλητές του πινγκ πονγκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31eboqmp1fl)

Κι όμως, η ιαχή “Gionis, Gionis, Gionis” επαναλήφθηκε ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του Έλληνα πρωταθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με αντίπαλο τον Καναδό Λι Έντουαρντ. Γιατί συνέβη αυτό;

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Γκιώνης έσπευσε να δώσει την εξήγηση στη μεικτή ζώνη στους απεσταλμένους δημοσιογράφους της ΕΡΤ:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31heqp6600p)

Οι Γάλλοι θέλουν να "σπρώξουν" τον Παναγιώτη Γκιώνη στο βάθρο... 

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ που γράφει ιστορία με την έκτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνίστηκε επί σειρά ετών επαγγελματικά στο γαλλικό πρωτάθλημα (11 χρόνια, εκ των οποίων πέντε στη Μετς και άλλα πέντε στην Ανζέρ) και είναι ιδιαίτερα γνώριμη και αγαπητή φυσιογνωμία στους λάτρεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Παρίσι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31fhplvrmrt)

Γι’ αυτόν τον λόγο, γνωρίζοντας ότι η φετινή του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αποκτά ιστορικό χαρακτήρα, έχουν δημιουργήσει… εντυπωσιακή κερκίδα υπέρ του, προκειμένου το ταξίδι του 44χρονου Παναγιώτη Γκιώνη στο Παρίσι να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο!