Γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2007 (!) δεν έχει συμπληρώσει καν το 16ο έτος της ηλικίας της και από το πρωί της Δευτέρας συγκαταλέγεται στη λίστα των μικρότερων σε ηλικία αθλητριών που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες! 

Ο λόγος για τη Νοτικορεάτισα, Χιοτζίν Μπαν, η οποία κατέκτησε με συγκλονιστικό τρόπο την πρώτη θέση στο αεροβόλο τουφέκι γυναικών κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, για... 0,1 βαθμό διαφορά από την ασημένια Ολυμπιονίκη, Κινέζα Χουάνγκ Γιουτίνγκ. Τι ακριβώς συνέβη; 

Η 16χρονη που... τρέλανε το κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μπαν και Γιουτίνγκ επιχειρούσαν τις βολές τους με απίστευτη ακρίβεια, και ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με 251,8 βαθμούς ισοφαρίζοντας το ολυμπιακό ρεκόρ! Εκστασιασμένοι οι θεατές στο Σατορού είδαν τις δύο αθλήτριες να λύνουν τις διαφορές τους στη διαδικασία του shoot-off και τελικά την θαυματουργή 16χρονη Ασιάτισα να επικρατεί με 10,4 βαθμούς έναντι 10,3 της αντιπάλου της. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31tvnsupjep)

Το πιο απίθανο με την 16χρονη χρυσή Ολυμπιονίκη είναι ότι δεν γνώριζε τι εστί σκοποβολή μέχρι το... 2021! Χωρίς ίχνος υπερβολής, η Μπαν άρχισε να ασχολείται με το άθλημα μόλις πριν από τρία χρόνια, όταν ένας συμμαθητής της την προσκάλεσε να δοκιμάσει την τύχη της σε διαγωνισμό της σχολικής ομάδας του γυμνασίου που φοιτούσε! 

Η Μπαν έπιασε τουφέκι για πρώτη φορά στα χέρια της το... 2021! 

Μόλις δύο μήνες μετά από την πρώτη της επαφή με κάποιο όπλο, η Μπαν θριάμβευσε σε τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην πόλη της Νταεγού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείτο από τους ειδικούς ως κάποιο "φαινόμενο" του αθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι η 16χρονη αθλήτρια συμμετείχε στα δοκιμαστικά της εθνικής Νοτίου Κορέας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 "μόνο και μόνο για να αποκτήσω εμπειρία" - όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατες δηλώσεις της. 

Και κάπως έτσι η νεότερη αθλήτρια της αποστολής της ασιατικής χώρας, έγραψε ιστορία γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπατριώτες της και όχι μόνο!