Η επιστροφή της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ μετά από 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες δε συνδυάστηκε με νίκη, μιας και η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον Καναδά με 79-86. Επόμενος αντίπαλος είναι η πάντα υπολογίσιμη Ισπανία (30/07 - 12:00) με τον Σάντι Αλντάμα να είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους "φούριας ρόχας".

Δεν "τρομάζει" η Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αλλά θέλει προσοχή

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 ξεκίνησαν και η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση ανά διαστήματα κόντρα στον Καναδά αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση και τώρα θα βρει απέναντι της την Ισπανία.

Οι "φούριας ρόχας" μπορεί να μην έχουν την αίγλη του παρελθόντος αλλά πάντα θα είναι μία υπολογίσιμη δύναμη για κάθε αντίπαλο. Πόσο μάλλον για την Ελλάδα που δεν έχει και την καλύτερη δυνατή προϊστορία απέναντι τους, καθώς αποτελεί τον... κακό δαίμονα της "επίσημης αγαπημένης".

Το ρόστερ της Ισπανίας δεν τρομάζει όπως εκείνα του παρελθόντος, αλλά ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει βρει τον τρόπο να δέσει την ομάδα και να τη φέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το Προολυμπιακό τουρνουά που έγινε στη χώρα της, αφήνοντας εκτός τις Μπαχάμες.

Βασική απειλή για την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ο εξαιρετικός Σάντι Αλντάμα

Στους παίκτες που ξεχωρίζουν είναι αναμφίβολα ο Σάντι Αλντάμα, με τον φόργουορντ - σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις να είναι απίθανος στη πρεμιέρα της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας 27 πόντους με 6/8 τρίποντα κόντρα στην Αυστραλία παρά την ήττα με 82-70.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d309upbhhkc9)
Ο 23χρονος παίκτης δεν έχει εμπειρία από ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς ξεκίνησε τη καριέρα του σε κολλέγιο και στη συνέχεια επιλέχθηκε από τους Μέμφις Γκρίζλις στη θέση Νο30 του Draft στο ΝΒΑ το 2021, εκεί όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε είχε βασικό ρόλο στην ομάδα, καθώς αγωνίστηκε σε 61 παιχνίδια έχοντας 10,7 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1 μπλοκ μέσο όρο ανά παιχνίδι, με το σύλλογο του όμως να μη διεκδικεί την είσοδο του στα Playoffs τερματίζοντας στη 13η θέση της Δύσης.

Λογικά ο παίκτης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον δαιμόνιο Ισπανό θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον "Greek Freak" να τον γνωρίζει από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cp2wkpc9gvox)