Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η Μαρία Σάκκαρη είναι μια από τις κορυφαίες τενίστριες του πλανήτη, όποτε εμφανίζεται στα κορτ συγκεντρωμένη και έχοντας αφήσει στα αποδυτήρια τους... συναισθηματικούς δαίμονες που μοιάζουν να την κυριεύουν, ακόμη και κατά τη διάρκεια παιχνιδιών που η ίδια... πετάει φωτιές. 

Μέχρι στιγμής, πάντως, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, η "Σακ Ατάκ" είναι πραγματικά "καυτή" και... πυρπολεί τις αντιπάλους της χωρίς να τους επιτρέπει να πάρουν ανάσα. Μπορεί ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης με την Κινέζα, Γουέ Γουάν, να ήταν σαφώς μεγαλύτερος από τον παρθενικό αγώνα της στο τουρνουά απέναντι στην Ντάνκα Κόβινιτς, ωστόσο στην πράξη αποδείχτηκε ότι η Μαρία Σάκκαρη ήταν... εξίσου ασταμάτητη. 

Το... ισοπεδωτικό 2-0 με μόλις τρία χαμένα γκέιμς (6-2, 6-1) καταγράφει με ακρίβεια την άκρως ελπιδοφόρα εικόνα της Μαρίας ενόψει της συνέχειας του ολυμπιακού τουρνουά. 

Παιχνίδι στη... σκιά της "τιτανομαχίας" Τζόκοβιτς - Ναδάλ 

Οι δύο τενίστριες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κάπως ιδιαίτερες συνθήκες διεξαγωγής αγώνα για τα δεδομένα ενός ολυμπιακού τουρνουά, καθώς οι κερκίδες του κορτ 14 των εγκαταστάσεων του "Ρολάν Γκαρός" ήταν... ερμητικά άδειες, καθώς την ίδια ώρα στο κεντρικό γήπεδο του "Philipe Chatrier" διεξαγόταν η "τιτανομαχία" ανάμεσα σε Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ με τις ιαχές των θεατών να σκεπάζουν την ατμόσφαιρα των πιο ιστορικών χωμάτινων γηπέδων του πλανήτη.  

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ωστόσο, εμφανίστηκε απόλυτα προσηλωμένη στο στόχο της και κατάφερε μόλις στο 4ο γκέιμ του πρώτου σετ να "σπάσει" το σερβίς της 26χρονης Κινέζας, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 3-1. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d321dq16w6ax)

Με περίσσεια αυτοπεποίθηση και με διαδοχικά υπέροχα χτυπήματα κυρίως από την baseline, η Μαρία άρχισε σταδιακά να "σφυροκοπά" την αντίπαλό της και τελικά έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-2. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d322e3fmur9l)

Η Σάκκαρη βιαζόταν να... διαλύσει την αντίπαλό της

Στο δεύτερο σετ το σενάριο δεν διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό, με τη Μαρία Σάκκαρη να απειλείται με... πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις που βιάστηκε να "κλείσει" το ματς, ίσως και στο πλαίσιο της συντήρησης δυνάμεων ενόψει της αποψινής πρεμιέρας της με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο μικτό. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d323dei0ihvt)

Η Γουάν εκμεταλλεύτηκε κάποια σποραδικά λάθη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, επιχείρησε να μπει πιο δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης "σπάζοντας" το σερβίς της Μαρίας στο τρίτο γκέιμ, ωστόσο η Σάκκαρη έμοιαζε να παίζει με... τα φρένα σπασμένα. Το τελικό 6-1 και στο δεύτερο σετ ήρθε απλά να πιστοποιήσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία έχει ταξιδέψει στο "Ρολάν Γκαρός" η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d323g6he175t)

Καλπασμός της Σάκκαρη με φόντο τη μονομαχία με την Γκοφ στα προημιτελικά

Με τη νίκη της επί της Γουάν, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε μια θέση στις 16 καλύτερες αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, αλλά δεδομένα γνωρίζει ότι η δυνατότητές της είναι για ένα σαφώς πιο μακρύ ταξίδι σε σχέση με εκείνο που πραγματοποίησε πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο. 

Αντίπαλος της στον επόμενο γύρο θα είναι η Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ (νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη) η οποία δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ απέναντι στη Γαλλίδα, Κλάρα Μπουρέλ. Αν η Μαρία καταφέρει και ξεπεράσει το επόμενο - αρκετά υψηλό - εμπόδιο και φτάσει στα προημιτελικά, θα βρεθεί πιθανότατα απέναντι στην... "πυρηνική" Κόκο Γκοφ που έχει χάσει όλα κι όλα 5 γκέιμς στα πρώτα δύο παιχνίδια της στο Παρίσι. Και λοιπόν; Η Σάκκαρη... έχει χάσει μόνο 4!