Όταν η ηλικία είναι απλά ένας... αριθμός και η αγάπη για το άθλημα και το εθνόσημο δίνει έξτρα κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσεις! Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί και η ιστορία της Λορίν Τζάκσον η οποία γράφει τη δική της ιστορία στο Παρισίσι ως η γηραιότερη αθλήτρια μπάσκετ που έχει αγωνιστεί ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με την πέμπτη της συμμετοχή. σε ηλικία 43 ετών και 79 ημερών που αποτελεί ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες στο άθλημα.

Η Αυστραλή Λορίν Τζάκσον γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλοι πίστευαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο το 2016 θα ήταν και το... last dance της σπουδαίας Λορίν Τζάκσον η οποία είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών της Αυστραλίας. Σε ηλικία 41 ετών αποφάσισε να επιστρέψει και να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όλοι ήταν σίγουροι ότι αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα την δουν να εκπροσωπεί το εθνόσημο στο παρκέ.


Η Τζάκσον διέψευσε τους πάντες όταν και αποφάσισε να φτιάξει... βαλίτσες για Παρίσι και να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την πρόκριση της Αυστραλίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Στον αγώνα με τη Νιγηρία "έσπασε" κάθε ρεκόρ τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες με την πέμπτη της συμμετοχή σε ηλικία 43 ετών και 79 ημερών.

Για την... ιστορία το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος η Ισπανίδα μπασκετμπολίστρια Λάια Παλάου που αγωνίστηκε στο Τόκιο σε ηλικία 41 ετών και 332 ημερών η οποία μάλιστα όλα δείχνουν πως θα βρεθεί στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας καθώς αναμένεται να την ξεπεράσει η Αμερικανίδα Νταϊάνα Ταουράσι η οποία θα αγωνιστεί με την έκτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 42 ετών και 48 ημερών.


Για τους άνδρες, ο Μαρσελίνο Χουέρτας κρατά το ρεκόρ και το όνειρο του πήρε σάρκα και οστά στο Παρίσι αφού ο Βραζιλιάνος βετεράνος μπασκετμπολίστας με τη συμμετοχή του κόντρα στη Γαλλία στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά, αγωνίστηκε σε ηλικία 41 ετών και 48 ημερών. Η Τζάκσον φυσικά κατατροπώνει τους πάντες με το απίστευτο ηλικιακό της ρεκόρ.