Πολλές οι ιδιαίτερες ιστορίες αθλητών που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Σαν και αυτή του Τσέις Μπάντινγκερ που άφησε τα παρκέ του ΝΒΑ για να ασχοληθεί με το μπιτς βόλεϊ.

Μάλιστα κέρδισε και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για να πανηγυρίσει και την πρώτη του νίκη στο Παρίσι στο μπιτς βόλεϊ.

Από το NBA στην Euroleague


Πιο συγκεκριμένα ο Τσέις Μπάντινγκερ, από το 2009 έως το 2017 έγραψε τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ. Φόρεσε την φανέλα των Χιούστον Ρόκετς ενώ βρέθηκε μέχρι την Euroleague, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό της Μπασκόνια στην τελευταία σεζόν του στα παρκέ. Τώρα όμως αποφάσισε να κάνει... στροφή στην ζωή του, αλλάζοντας τα πάντα. Μέχρι και αγώνισμα.

Από τα παρκέ και το μπάσκετ βρέθηκε στην άμμο για λογαριασμό του μπιτς βόλεϊ. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδο του παιχνιδιού του. Σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με φόντο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, έχοντας στο πλευρό του τον Μάιλς Έβανς.



Στην πρεμιέρα του μάλιστα στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του κόσμου, με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, ο 36χρονος αθλητής έγραψε την πρώτη χρυσή σελίδα του. Αυτό γιατί με τον Έβανς κατάφεραν να φτάσουν σε νίκη με 2-0 σετ (21-14, 21-11) κόντρα στους Γάλλους Γκρου και Γκοτιέ-Ρατ, δείχνοντας τα δόντια τους ενόψει της συνέχειας. Ο Μπάντινγκερ άλλωστε έχει θέσει ψηλά τον πήχη σε αυτή την προσπάθεια, φιλοδοξώντας σε κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου στην "πόλη του φωτός".



Τα τελευταία χρόνια μάλιστα μετράει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, έχοντας 5 μετάλλια σε World Tour από το 2021 έως και σήμερα (1 χρυσό, 3 ασημένια και 1 χάλκινο).