Δεκαέξι χώρες, 16 ζευγάρια, 32 αθλητές... τρεις θέσεις στο βάθρο! Αυτή είναι η χαρτογράφηση του τουρνουά του μεικτού διπλού του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Και ενδεχομένως η συγκεκριμένη διαδρομή να φάνταζε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη ως το πιο βατό μονοπάτι για τη διεκδίκηση ενός ιστορικού ολυμπιακού μεταλλίου, που αν έρθει στο τελος της εβδομάδας θα είναι το πρώτο στη Βίβλο της ελληνικής αντισφαίρισης. 

Κι αυτό γιατί στα ταμπλό του μονού αν τα δύο "χρυσά Ελληνόπουλα" καταφέρουν και βρεθούν στα προημιτελικά θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια του Νόβακ Τζόκοβιτς και της Κόκο Γκοφ για να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο. Αντίθετα στο μεικτό βρίσκονταν στο νούμερο 4 του ταμπλό και οι αντίπαλοί τους στους "16" και τους "8" έδειχναν... λιγότερο απαγορευτικοί. Πλην όμως αποδείχτηκαν πιο... ειδικοί στα διπλά! 

"Εξπέρ" στο διπλό οι Ολλανδοί έβαλαν δύσκολα σε Τσιτσιπά-Σάκκαρη

Στο πρώτο τους παιχνίδι ο Στέφανος με τη Μαρία έπρεπε να βρουν λύσεις απέναντι στο εξαιρετικό ολλανδικό δίδυμο της Ντέμι Σχουρς και του Γουέσλι Κούλχοφ, δύο εξπέρ στα διπλά (σ.σ. ο Κούλχοφ έχει βρεθεί ακόμη και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης). Δεν τα κατάφεραν! Ηττήθηκαν με 2-0 σετ (6-4, 7-6) και πλέον επικεντρώνουν την προσπάθειά τους στο μονό (αν και η Μαρία συμμετέχει και στο διπλό των γυναικών). 

Από την έναρξη της αναμέτρησης ήταν ολοφάνερο ότι το "γαλανόλευκο" δίδυμο υπερτερούσε σε ατομική ποιότητα, αλλά οι "οράνιε" υπερτερούσαν σε χημεία και εξοικείωση με τις ιδιαιτερότητες του διπλού και τις πολύ υψηλές ταχύτητές του. Ήταν δε τεράστια η διαφορά των δύο ζευγαριών στην αποτελεσματικότητα των χτυπημάτων κοντά στο φιλέ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d328ijv4mjkh)

Οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που έφτασαν πρώτοι σε "σπάσιμο" του σερβίς (μόλις στο τρίτο γκέιμ του πρώτου σετ) και έχοντας ως σύμμαχο και την κόπωση των δύο Ελλήνων από τα παιχνίδια τους στο μονό που είχαν προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα, έδειξαν να παίρνουν τα ηνία της αναμέτρησης στα χέρια τους. Η εμφανής τακτική Σχουρς και Κούλχοφ να σημαδεύουν διαρκώς τους χώρους που κινούνταν η Μαρία Σάκκαρη άσκησε μεγάλη πίεση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια με τη Μαρία να τα βάζει ουκ ολίγες φορές με τον εαυτό τους για τα αβίαστα λάθη της. 

Τελικά το ένα και μοναδικό μπρέικ των Ολλανδών αποδείχτηκε καθοριστικό για την έκβαση του πρώτου σετ που... βάφτηκε πορτοκαλί με 6-4. 

Ανέβασαν απόδοση Σάκκαρη-Τσιτσιπάς, αλλά το "σπάσιμο" δεν ήρθε ποτέ

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τη Μαρία Σάκκαρη να υπερασπίζεται αυτή τη φορά το σερβίς της και το ελληνικό δίδυμο να βρίσκει σταδιακά περισσότερες απαντήσεις στην εξαιρετική τακτική των αντιπάλων του. Το πολυπόθητο πρώτο "σπάσιμο" ωστόσο στο σερβίς των Ολλανδών δεν έμελλε να έρθει με αποτέλσμα η τελική επικράτηση να θυμίζει... ρώσικη ρουλέτα. 

Σάκκαρη και Τσιτσιπάς "διάβαζαν" πλέον πολύ καλύτερα την τακτική των αντιπάλων τους, αλλά χρειάζονταν το κάτι παραπάνω για να ισοφαρίσουν σε 1-1 σετ. Φλέρταραν με το "σπάσιμο" σε δύο περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Με το σκορ στο 6-6, το δεύτερο σετ έμελε να κριθεί τελικά στις λεπτομέρειες. Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν με mini break στο σερβίς του Τσιτσιπά, απέκτησαν γρήγορα αβαντάζ με 3-0 και έφτασαν στην τελική επικράτηση με 2-0 σετ, κερδίζοντας το tie break με 7-3.