Η τρίτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι είχε... μπόλικες διακρίσεις, ιστορικές "πρωτιές" και... χαμόγελα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου! Ο Μίχιαλ Γιουνγκ γεύτηκε τη... χαρά του τέταρτου χρυσού μεταλλίου στο ατομικό του ιππικού τριάθλου, η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Τατιάνα Σμιθ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ ιστορική "πρωτιά" πέτυχε ο Ρουμάνος Νταβίντ Ποποβίτσι ο οποίος έγινε ο πρώτος άνδρας κολυμβητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο στην χώρα του. Αυτά κι άλλα πολλά ακόμη και... skateboard!

Τέταρτο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τον Μίχιαελ Γιουνγκ

Θρίαμβος του Μίχιαελ Γιουνγκ ο οποίος κατέκτησε το τέταρτο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού. Ο Γερμανός ιπέας με το άλογο του "CHIPMUNK FRH" συγκέντρωσαν στην βαθμολογία τους λιγότερους βαθμούς ποινης και με 21.80 κατέκτησαν την πολυπόθητη πρώτη θέση στο ατομικό του ιππικού τριάθλου στους Κήπους του Παλατιού, στις Βερσαλλίες.

Για την.. ιστορία, το ιπππικό τρίαθλο αποτελείται από τα αγωνίσματα της ιππικής δεξιοτεχνίας (ντρεσάζ), του cross-country και της υπερπήδησης εμποδίων. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός Κρίστοφερ Μπάρτον, ενώ το χάλκινο η Λόρα Κολέτ από τη Μεγάλη Βρετανία.


"Χρυσή" η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Τατιάνα Σμιθ στα 100μ. πρόσθιο

Η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Τατιάνα Σμιθ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 100μ. πρόσθιο, κερδίζοντας τον τελικό με χρόνο 1:05.28. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η  Κινέζα Τσιαντίνγκ Τανγκ με 1:05.54 και το χάλκινο η Ιρλανδή Μόνα ΜακΣάρι με 1:05.59.

Αξίζει να τονιστεί ότι εκτός βάθρου έμεινε η Ολυμπιονίκης του Ρίο Λίλι Κινγκ και η Ιταλίδα-πρωταθλήτρια κόσμου του 202, Μπενεντέτα Πιλάτο να μένουν  για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου, καθώς αφμότερες τερμάτισαν σε 1:05.60.

Ιστορική πρωτιά για τον Ρουμάνο κολυμβητή, Νταβίντ Ποποβίτσι

Έγραψε ιστορία ο Ρουμάνος Νταβίντ Ποποβίτσι ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. στο ελεύθερο και έγινε ο πρώτος άνδρας κολυμβητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο στην χώρα του. Όλα κρίθηκαν στο... νήμα όπου πήρε τη νίκη με 1:44.72, αφήνοντας δύο εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Βρετανό Ματ Ρίτσαρντς (1:44.74) και επτά εκατοστά τον Αμερικανό Λιουκ Χόμπσον (1:44.79) που κατέκτησαν το ασημένιο και το χάλκινο αντίστοιχα.

"Χρυσός" για δεύτερη φορά μετά το Τόκιο, ο Χοριγκόμε στο skateboard

Ιάωπας Γιούτο Χοριγκόμε με... επίδειξη δύναμης μετά το χρυσό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ανέβηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου καθώς κατέκτησε το χρυσό στο skateboard δρόμου και στο Παρίσι, στην πλατεία Κονκόρντ. Ένας τελικός που διεξήχθη χωρίς Γάλλους λόγω του ότι αποκλείστηλαν όλοι στους προκριματικούς.


Χρυσό μετάλλιο για τον Χιότζιν Μπαν στα 10μ αερόβολο τουφέκι

Ηπρωταθλήτρια της Νότεας Κορέας, Χιότζιν Μπαν μετά από... θρίλερ, κατέκτησε τελικά το χρυσό μετάλλιο στα 10μ αερόβολο τουφέκι στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 . Η ίδια συγκέντρωσε 251,8 βαθμούς, τόσους όσους και η Χουάνγκ Γιουτίνγκ από την Κίνα.

Οι δύο αθλήτριες οδηγήθηκαν σε shoot-of στο οποίο αναδείχθηκε νικήτρια η Μπαν που είχε 10,4 έναντι 10,3 της Κινέζας αντιπάλου. Με αυτή τους την επίδοση, αμφότερες ισοφάρισαν το Ολυμπιακό ρεκόρ που κρατούσε η Κιαν Γιανγκ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το χάλκινο κατέκτησε
 η Όντρεϊ Γκονιά από την Ελβετία, με 230,3 βαθμούς.

Η Μεγάλη Βρετανία κατέκτησε το χρυσό στο Ομαδικό Ιππικό Τρίαθλο

Θρίαμβος για την Μεγάλη Βρετανία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τους Ρος Κάντερ, Λόρα Κόλετ, Τομ ΜακΓιούεν και Γιασμίν Ίνγκαμ στο ομαδικό ιππικού τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, στους Κήπους του Παλατιού, στις Βερσαλλίες συγκεντρώνοντας 91.3 βαθμούς ποινής.

Η οικοδέσποινα Γαλλία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 103.60 βαθμούς ποινής., ενώ "χάλκινη" αναδείχθηκε η Ιαπωνία με 115.80 βαθμούς ποινής.