Ο Στέφανος Ντούσκος ρίχνεται ξανά στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, καθώς αγωνίζεται στον προημιτελικό του σκιφ, την ώρα που η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δίνει την πρώτη της δύσκολη μάχη κόντρα στο Μαυροβούνιο με στόχο το 2/2 στον όμιλό της.

Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση θέλει να κάνει η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, η οποία αντιμετωπίζει την Ισπανία σε μία μάχη που θα κρίνει κατά πολύ την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί απέναντι στη Μάρτα Κόστιουκ για την είσοδό της στα προημιτελικά και θα κάνει την πρεμιέρα της με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ στο διπλό γυναικών.

Τη δική του προσπάθεια στα προκριματικά των 200μ. ελεύθερο των ανδρών θα κάνουν οι Δημήτρης Μάρκος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Κωνσταντίνος Στάμου και Ανδρέας Βαζαίος, την ώρα που ο Βύρων Κοκκαλάνης ελπίζει πως η τύχη θα έρθει με το μέρος του και θα αγωνιστεί στην IQ Foil ανδρών.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, μπάσκετ: Δύσκολο παιχνίδι για την Εθνική Ελλάδος κόντρα στην Ισπανία

Τον δεύτερο αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 θα δώσει η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, η οποία αντιμετωπίζει την Ισπανία (12:00) με στόχο τη νίκη που θα της δώσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη πάλεψε στην πρεμιέρα κόντρα στον Καναδά, αλλά ηττήθηκε στα σημεία. Τώρα έχει την ευκαιρία να "ρεφάρει" την ήττα απέναντι στους "φούριας ρόχας", οι οποίοι με τη σειρά τους έχασαν από την Αυστραλία στο πρώτο τους παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30k7qrfsz1l)
Το έργο της "επίσημης αγαπημένης" δεν θα είναι εύκολο, αλλά η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο θέλει να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τα προημιτελικά κόντρα στον κακό της δαίμονα που μπορεί να μην έχει τις μονάδες του παρελθόντος αλλά είναι μία υπολογίσιμη δύναμη.

Η ομάδα: Ισπανία - Ελλάδα. Η ώρα: 12:00. Το κανάλι: ΕΡΤ1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, πόλο: Κρίσιμο τεστ κόντρα στο Μαυροβούνιο για τους άνδρες

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, επικρατώντας στην πρεμιέρα με 14-7 της Ρουμανίας και πήρε ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια της διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31fx7hu5sdl)
Δεύτερος αντίπαλος για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι το Μαυροβούνιο, το οποίο στην πρεμιέρα του ηττήθηκε με 11-8 από την Κροατία. Η Ελλάδα έχει πολύ καλή προϊστορία απέναντι στην αντίπαλο της, έχοντας κερδίσει τα τελευταία τρία μεταξύ τους παιχνίδια.

Η Ομάδα: Μαυροβούνιο Ελλάδα. Η ώρα: 20:30. Το κανάλι: ΕΡΤ2

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κωπηλασία: Για την πρόκριση στα ημιτελικά ο Στέφανος Ντούσκος

Τη δική του μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά του σκιφ ανδρών θα δώσει ο Στέφανος Ντούσκος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να τερματίζει στη δεύτερη θέση των προκριματικών περνώντας στην επόμενη φάση χωρίς ιδαίτερη δυσκολία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d304tpniwaxl)
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο για να περάσει στα ημιτελικά και να φτάσει ακόμη πιο κοντά στον στόχο του που δεν είναι άλλος από ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο αθλητής: Στέφανος Ντούσκος (Σκιφ ανδρών). Η ώρα: 11:10. Το κανάλι: ΕΡΤ1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, τένις: Σε διπλό ταμπλό η Μαρία Σάκκαρη την τέταρτη μέρα

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει για τρίτη μέρα σερί να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, μιας και πήρε την πρόκριση για τους "16" του μονού γυναικών, αποκλείοντας πολύ εύκολα την Κινέζα Γουάν με 2-0 σετ, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d323g6he175t)
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιμετωπίζει στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης τη Μάρτα Κόστιουκ, με φόντο την πρόκρισή της στους "8" της διοργάνωσης. Η Ουκρανή αντίπαλός της πέταξε εκτός συνέχειας των Ολυμπιακών Αγώνων την Κλάρα Μπουρέλ.

Πέραν του μονού των γυναικών, η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη να αγωνιστεί και στο διπλό έχοντας ως συμπαίκτρια τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Το ελληνικό δίδυμο θα τεθεί αντιμέτωπο με τις Ντάνιελ Κόλινς και Ντεζιράε Κρόβτζικ που εκπροσωπούν τις ΗΠΑ στη διοργάνωση.

Η αθλήτρια: Μαρία Σάκκαρη (τένις). Η ώρα: 14:30. Το κανάλι: ΕΡΤ1

Οι αθλήτριες: Μαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ (τένις). Η ώρα: 17:30. Το κανάλι: ΕΡΤ1

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, κολύμβηση: Στη μάχη ρίχνεται η 4Χ200 των ανδρών

Στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 ρίχνεται η ομάδα 4Χ200 των ανδρών στο ελεύθερο, με τους Δημήτρης Μάρκο, Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη Κωνσταντίνο Στάμου και Ανδρέα Βαζαίο να ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών με στόχο τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Αν η ελληνική ομάδα κατάφερει να πάρει την πρόκριση, τότε θα αγωνιστεί στον τελικό του αθλήματος την ίδια ημέρα που θα διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στην κολύμβηση.

Οι αθλητές: Δημήτρης Μάρκος / Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης / Κωνσταντίνος Στάμου / Ανδρέας Βαζαίος (κολύμβηση 4Χ200 ελεύθερο). Η ώρα: 14:20. Το κανάλι: ΕΡΤ2

Οι αθλητές: Δημήτρης Μάρκος / Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης / Κωνσταντίνος Στάμου / Ανδρέας Βαζαίος (κολύμβηση 4Χ200 ελεύθερο). Η ώρα: 23:01. Το κανάλι: ΕΡΤ2 (αν προκριθούν).


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024:, ιστιοπλοΐα: Ευελπιστεί να ξεκινήσει επιτέλους ο Κοκκαλάνης

Δεν ανέβασε ούτε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου αυλαία η κατηγορία IQFoil Ανδρών στην ιστιοπλοΐα. Χωρίς αέρα, οι αθλητές του windsurfing, ανάμεσά τους και ο Βύρων Κοκκαλάνης, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ο ίδιος δήλωσε πως η μέρα θα ήταν δύσκολη και είχε δίκιο, ενώ περιμένει την Τρίτη 30 Ιουλίου πως θα φυσάει.

Ο Κοκκαλάνης είναι έτοιμος για την τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κοκκαλάνης είναι δις ολυμπιονίκης στην κατηγορία RS X, αφού πλασαρίστηκε στην έκτη θέση στο Λονδίνο το 2012, ενώ στο Ρίο, τέσσερα χρόνια αργότερα, ήταν πέμπτος. Στο Τόκιο, το 2021, πήρε την 11η θέση.

Ο αθλητής: Βύρων Κοκκαλάνης (IQFoil Ανδρών, ιστιοπλοΐα). Η ώρα: 13:00. Το κανάλι: ΕΡΤ1 (μετάδοση στις 17:00).