Η ευκαιρία για διάκριση στο μεικτό μπορεί να χάθηκε (μετά τον αποκλεισμό-θρίλερ του διδύμου Σάκκαρη/Τσιτσιπά από την Ολλανδία), ωστόσο οι πιθανότητες να ζήσουμε στο Παρίσι το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία του ελληνικού τένις παραμένουν ολοζώντανες.

Μαρία Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες με τις εντυπωσιακές προκρίσεις τους στη φάση των “32” επί της Κινέζας Γουάν και του Βρετανού Έβανς, ωστόσο ο δρόμος προς το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 είναι πλέον στρωμένος με αγκάθια και όχι με ροδοπέταλα.

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι της Μαρίας απέναντι στην εξαιρετική Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ (νούμερο 12 της παγκόσμιας κατάταξης), το parapolitika.gr αναλύει τα δεδομένα του μονοπατιού που πρέπει να διαβεί το “σούπερ δίδυμο” του ελληνικού τένις για να αποδειχτεί συνεπές το προσεχές Σαββατοκύριακο σε ένα “γαλανόλευκο” ραντεβού με την ιστορία. Και όπως θα διαπιστώσετε δύο… πελώρια βουνά είναι αυτά που κρύβουν τη θέα προς  το βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, μονό γυναικών: Η Σάκκαρη, η Κόστιουκ και το ραντεβού με την Γκοφ στις “8”

Για τη Μαρία Σάκκαρη οι απαιτητικές “μάχες” στο ολυμπιακό τουρνουά ξεκινούν το μεσημέρι της Τρίτης (σ.σ. το παιχνίδι υπολογίζεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 14.30) με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να αντιμετωπίζει την Μάρτα Κόστιουκ με έπαθλο μια θέση στις οκτώ καλύτερες τενίστριες της διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d323g6he175t)

Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο αθλήτριες που βρίσκονται σταθερά στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA με τη Μαρία να βρίσκεται στο Παρίσι σε εξαιρετική κατάσταση (καθώς έχει χάσει μόλις 4 γκέιμς στην άπταιστη, έως τώρα, διαδρομή της) αλλά και την Ουκρανή να μην έχει γνωρίσει ακόμη απώλεια σετ φτάνοντας σε λίγο πιο αγχωτικές προκρίσεις απέναντι στην Αυστραλή, Λούλου Σαν, και την Γαλλίδα, Κλάρα Μπουρέλ.

Ο Κόστιουκ, ωστόσο, μπορεί να φαντάζει ως δύσκολο εμπόδιο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απαγορευτικό. Αντίθετα, αν η Μαρία Σάκκαρη προκριθεί στα προημιτελικά, τότε θα βρει απέναντι της ένα κορίτσι που ήδη έχει γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Κόκο Γκοφ έγινε στα 20 της χρόνια η μικρότερη σε ηλικία σημαιοφόρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων και βρισκόμενη στο νούμερο 2 του ταμπλό, φιλοδοξεί να συνδυάσει το συγκεκριμένο επίτευγμα με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Αμερικανίδα βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, ισοπέδωσε στους δύο πρώτους γύρους την Τομιάνοβιτς από την Αυστραλία και την Κάρλε από την Αργεντινή παραχωρώντας μόλις 5 γκέιμς και σήμερα αντιμετωπίζει για τις “16”, την Ντόνα Βέκιτς από την Κροατία (νούμερο 13 στην παγκόσμια κατάταξη) στο δικό της πιο απαιτητικό τεστ μέχρι στιγμής στο Παρίσι.

Αν η Σάκκαρη φτάσει μέχρι τα ημιτελικά (άρα μπει στη ζώνη διεκδίκησης ενός μεταλλίου) τότε η αντίπαλός της θα προκύψει από την τετράδα Κρεϊτσίκοβα, Σβιτολίνα, Παολίνι, Σβιέντλοβα).

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό δεσπόζει το όνομα της Ίγκα Σβιάτεκ (νούμερο 1 στο ranking των Ολυμπιακών Αγώνων και της παγκόσμιας κατάταξης) με την Πολωνή να έχει ιδιαίτερα βατό μονοπάτι μέχρι τον τελικό, με την Ιταλίδα Παολίνι να φαντάζει ως η πιο επικίνδυνη απειλή.  

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, μονό ανδρών: Μπορεί ο Τσιτσιπάς να βάλει τέλος στα όνειρα χρυσού του Τζόκοβιτς;

Κι αν για την Μαρία Σάκκαρη το εμπόδιο της Κόκο Γκοφ φαντάζει ως… βουνό στα προημιτελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κληθεί να σκαρφαλώσει το… Έβερεστ του παγκόσμιου τένις αν θέλει να προκριθεί στα ημιτελικά και να διεκδικήσει το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d325h94q5ui9)

Αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής θα κληθεί να αποκλείσει το μεσημέρι της Τετάρτης στους “16” τον Αργεντινό, Σεμπάστιαν Μπάεζ (νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης), και αν τα καταφέρει θα βρει στο δρόμο του στα προημιτελικά κατά 99% τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος απέδειξε και στην “συναισθηματική τιτανομαχία” με τον Ράφα Ναδάλ ότι έχει καταστήσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ως υπ’ αριθμόν ένα στόχο της φετινής σεζόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d322frjhhfht)

Σκορπά τον τρόμο, μέχρι στιγμής, με τις εμφανίσεις του στο Παρίσι (από τα τέσσερα σετ που έχει αγωνιστεί έχει κερδίσει τα δύο χωρίς να χάσει γκέιμ και στο τρίτο έχασε μόλις ένα) και μοιάζει με σχεδόν απαγορευτικό εμπόδιο για τα όνειρα του “Στεφ”.

Αν πάντως, ο Τσιτσιπάς καταφέρει να πετύχει ένα τενιστικό θαύμα και αποκλείσει τον απαράμιλλο “Νόλε”, τότε στον ημιτελικό δεν θα συναντηθεί ούτε με τον Κάρλος Αλκαράθ, ούτε με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του ταμπλό.

Αν τα φαβορί δεν πέσουν θύματα κάποιας τεράστιας έκπληξης ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στους “4” θα προκύψει από την τριάδα Ζβέρεφ, Μουζέτι, Φριτζ.