Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 βρέθηκε πίσω στο σκορ - αυτή τη φορά κόντρα στην Ισπανία - αλλά επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης. Το τελικό 84-77 φέρνει την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ένα βήμα από τον αποκλεισμό που πλέον περιμένει νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας για να ελπίζει.

Νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας για να ελπίζει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Πολύ κοντά σε μία μεγάλη ανατροπή έφτασε η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ κόντρα στην Ισπανία αλλά η ψυχραιμία των "φούριας ρόχας" στο φινάλε και τα απίστευτα σουτ των Γιουλ και Ρούντι στέρησαν από την "επίσημη αγαπημένη" τη νίκη στο δεύτερο αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32r5ucolljt)
Πλέον η Ελλάδα δεν κρατάει τη κατάσταση στα χέρια της, καθώς αν η Αυστραλία επικρατήσει του Καναδά τότε είναι σίγουρα εκτός της διοργάνωσης, ενώ αν η χώρα της Βόρειας Αμερικής κερδίσει τους "Μπούμερς" τότε όλα είναι ξανά ανοικτά για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32t8ig70ckx)
Το ιδανικότερο σενάριο για την Εθνική ομάδα είναι να επικρατήσει ο Καναδάς της Αυστραλίας και στη συνέχεια να ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από την Ισπανία. Τότε αν η Ελλάδα κάνει το καθήκον της απέναντι στα "καγκουρό" τότε θα τερματίσει στην τρίτη θέση και θα έχει πλέον ελπίδες για να κατακτήσει τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις από τις "καλύτερες τρίτες".