Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έχουν ξεκινήσει με αμείωτους ρυθμούς και τα ρεκόρ συνεχίζονται σε όλα τα αθλήματα. Τη μερίδα του λέοντος αυτή τη φορά την είχε το πινγκ πονγκ με την Νι Ξια Λιαν να γίνεται η γηραιότερη αθλήτρια στην ιστορία της διοργάνωσης που πανηγυρίζει νίκη.

Κέρδισε αγώνα στα 61 της η Νι Ξια Λιαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Τι κι αν είναι 61 ετών; τι κι αν άλλες στην ηλικία της δεν μπορούν καλά καλά να τρέξουν; Η Νι Ξια Λιαν αποδεικνύει περίτρανα πως απλά αν θες κάτι μπορείς να το καταφέρεις. Η αθλήτρια του Λουξεμβούργου που αγωνιζόταν παλαιότερα για την Κίνα έκανε κάτι μοναδικό.

Έγινε η γηραιότερη αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που πανηγύρισε νίκη στη διοργάνωση. Χαρακτηριστικά η Νι Ξια Λιαν επικράτησε με 4-2 της Τουρκάλας Σιμπέλ Αλτινκάγια και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του πινγκ πονγκ όπου θα αντιμετωπίσει την Σουν από την Κίνα.

Στην καριέρα της έχει αγωνιστεί σε 23 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενώ έχει κατακτήσει το τρόπαιο μία φορά το 1983. 41 χρόνια μετά την κούπα έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όπως αναφέρει πάντα "Ποτέ δεν είσαι τόσο μεγάλος για να μάθεις".