Και ξαφνικά λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης της Μαρίας Σάκκαρη με τον Ουκρανή Μάρτα Κότσιουκ στο κορτ 7 των εγκαταστάσεων του Ρολάν Γκαρός, το ταμπλό στο μονό των γυναικών έγινε... άνω κάτω! 

Η Κόκο Γκοφ, η 20χρονη Αμερικανίδα τενίστρια που πρόβαλλε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ηττήθηκε από την Ντόνα Βέκιτς με 2-0 σετ στο "Phillipe Chatrier" αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα για τη συνέχεια του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. 

H Βέκιτς αντίπαλος της Σάκκαρη στα προημιτελικά, αν αποκλείσει την Κόστιουκ

Η 28χρονη πρωταθλήτρια της Κροατίας, αιφνιδίασε την νεότερη σε ηλικία σημαιοφόρο στην ολυμπιακή ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, και με καταπληκτική εμφάνιση έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ στο tie break! Σοκαρισμένη από την εξέλιξη του παιχνιδιού η Γκοφ δεν κατάφερε ποτέ να βρει απαντήσεις και ουσιαστικά παραδόθηκε αμαχητί στο δεύτερο γνωρίζοντας την ήττα με 6-2. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το παιχνίδι που ξεκινά σε λίγα λεπτά ανάμεσα σε Σάκκαρη και Κόστιουκ αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς η νικήτρια δεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Κόκο Γκοφ (νούμερο 2 στο ταμπλό πίσω από τη Σβιόντεκ), αλλά το νούμερο 21 της παγκόσμιας κατάταξης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η Βέκιτς είναι αμελητέα ποσότητα. Κάθε άλλο! Όπως άλλωστε απέδειξε πριν λόγο με το θρίαμβο επί της Γκοφ έχει ταξιδέψει στο Παρίσι αποφασισμένη για να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται!