Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ ηττήθηκε με 84-77 από την Ισπανία και για να έχει ελπίδες πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 έπρεπε ο Καναδάς να επικρατήσει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Αυστραλίας.

Κάτι τέτοιο τελικά συνέβη με τη χώρα της Βόρειας Αμερικής να γυρίζουν το παιχνίδι κόντρα στους "Boomers" και να επικρατούν με 93-83 χάρις στον εξαιρετικό Αρ Τζέι Μπάρετ που έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Καλύτερο ξεκίνημα για την Αυστραλία σ' ένα πραγματικό ντέρμπι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι "καυτές" έξω από τα 6.75 σουτάροντας με τρομερά ποσοστά ευστοχίας. Από τον Καναδά τα δύο φάουλ νωρίς του Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ δημιούργησαν γρήγορα πρόβλημα στη χώρα της Βόρειας Αμερικής με το σκορ στο 8-13 στα πρώτα πέντε λεπτά.

Η είσοδος του Τζαμάλ Μάρεϊ άλλαξε την εικόνα για τους Καναδούς που έβρισκαν πιο ορθολογικά το δρόμο προς το καλάθι, με τον παίκτη των Ντένβερ Νάγκετς να παίρνει επιθέσεις πάνω του και να φέρνει σε δύσκολη θέση τους Αυστραλούς που προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 28-26.

Προβλήματα στην επίθεση για τον Καναδά που ψάχνει λύσεις

Στη δεύτερη περίοδο οι άμυνες έγιναν πιο έντονες μιας και οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη που θα τους έδινε σαφέστατο προβάδισμα για τη πρώτη θέση του ομίλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Τζος Γκίντεϊ έδειχνε ασταμάτητος για τους "Boomers" που κρατούσαν το προβάδισμα (35-37) στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Σάι Γκίλτζιους επέστρεψε ξανά στο παρκέ για τον Καναδά που ενώ μπορούσε να σκοράρε, αντιμετώπιζε προβλήματα κάτω από τη ρακέτα, με τον Λαντέιλ να δίνει πολλές λύσεις στα "καγκουρό" που έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά με τέσσερις πόντους (45-49).

Εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο για τον Καναδά - Επέστρεψε στο φινάλε η Αυστραλία

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στα πρώτα 20 λεπτά ο Καναδάς το πραγματοποίησε στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου, καθώς μπόρεσε να βρει χώρους για να τρέξει και με επιμέρους σκορ 17-7 πήρε το προβάδισμα με έξι πόντους (62-56).

Η Αυστραλία όμως έδειξε πως δεν πρόκεται να παραδώσει εύκολα τα όπλα και με τον Ντάντε Έξουμ να μη δείχνει επηρεασμένος από τον τραυματισμό του κατάφερε να κόψει το ρυθμό των Καναδών και να πάει στα αποδυτήρια μετά το τέλος του τρίτου δεκαλέπτο στο -2 (72-70) χάρις στα σουτ του ΜακΜπέιθ.

Νικητής ο Καναδάς και η... Ελλάδα που έχει ακόμη ελπίδες πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Τα πρώτα τέσσερα λεπτά του τελευταίου και κρίσιμου δεκαλέπτου ήταν για σεμινάριο... λαθών, καθώς το επιμέρους σκορ ήταν 4-2 υπέρ του Καναδά και με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως... δεν θέλουν να κερδίσουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο απίστευτος Αρ Τζέι Μπάρετ πήρε στο τέλος τον Καναδά στις πλάτες του και του έδωσε μία πολύ σημαντική νίκη. Μία επικράτηση που βοηθάει την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ, καθώς παραμένει... ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32uycvs6ds1)

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης



Τα δεκάλεπτα: 26-28, 45-49, 72-70, 93-83