Η νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας μοιάζει με… φιλί της ζωής για την εθνική Ελλάδος, καθώς διατήρησε ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης της “επίσημης αγαπημένης” στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d32uycvs6ds1)

Μετά τη νίκη της παρέας του Γκίλτζιους Αλεξάντερ επί των "Βoomers", σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να τερματίσει ακόμη και… δεύτερη (!) στον όμιλό της, αρκεί φυσικά να επικρατήσει το μεσημέρι της Παρασκευής των Αυστραλών, κάτι που δεν είναι καθόλου, μα καθόλου εύκολο να συμβεί.  

Μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά, ο Καναδάς είναι η μόνη ομάδα με το απόλυτο 2Χ2 στο γκρουπ (έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση), Αυστραλία και Ισπανία βρίσκονται στο 1-1, ενώ η εθνική Ελλάδος μετρά δύο ήττες.

Την τρίτη και τελευταία αγωνιστική που διεξάγεται την Παρασκευή 2 Αυγούστου, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία στις 14.30 και η Ισπανία τον Καναδά στις 18.15.

Γιατί ο Καναδάς "καίγεται" για νίκη με την Ισπανία

Απαραίτητη διευκρίνηση: Ο Καναδάς δεν είναι αδιάφορος στο παιχνίδι με τους Ίβηρες, παρότι έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στους "8". Με βάση το σύστημα διεξαγωγής του ολυμπιακού τουρνουά οι Καναδοί θέλουν όχι μόνο να κερδίσουν τους Ισπανούς, αλλά να το πράξουν και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά για να είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα της πρώτης φάσης (μαζί με τους Αμερικανούς) προκειμένου να αποφύγουν τις ΗΠΑ στα ημιτελικά. 

Στην κλήρωση των προημιτελικών οι οκτώ ομάδες χωρίζονται σε τέσσερα δίδυμα.

1) Οι δύο καλύτερες πρώτες των τριών ομίλων
2) Η τρίτη καλύτερη πρώτη και η καλύτερη δεύτερη των ομίλων
3) Οι άλλες δύο δεύτερες των τριών γκρουπ.
4) Οι δύο ομάδες που θα προκριθούν ως καλύτερες τρίτες.

Οι ομάδες της κατηγορίας 1 θα διασταυρωθούν με τις ομάδες της κατηγορίας 4 και οι ομάδες της κατηγορίας 2 με εκείνες της κατηγορίας 3.

Τα σενάρια πρόκρισης της εθνικής Ελλάδος στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Πως μπορεί, λοιπόν, να προκριθεί η εθνική μας ομάδα στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα φιλοξενηθεί στο Παρίσι;

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΩΣ 2η ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ: Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Καναδάς να κερδίσει την Ισπανία, και η Ελλάδα να επικρατήσει της Αυστραλίας με 10+ πόντους διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση η τελική κατάταξη του ομίλου θα είναι: 1) Καναδάς 2) Ελλάδα 3) Αυστραλία 4) Ισπανία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ 3η ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ (ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ):

Α) Αν ο Καναδάς κερδίσει την Ισπανία και η Ελλάδα επικρατήσει της Αυστραλίας με 3-9 πόντους διαφορά
Β) Αν η Ισπανία κερδίσει τον Καναδά και η Ελλάδα κερδίσει την Αυστραλία ακόμη και με... μισό πόντο

Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι το goal average της ελληνικής ομάδας θα είναι καλύτερο τουλάχιστον από μία εκ των δύο ομάδων που θα κατακτήσουν την τρίτη θέση των υπόλοιπων γκρουπ.