Ο Άρης προχώρησε σε μια μεταγραφή που δεν συνηθίζει καθώς απέκτησε τον Κλέιτον Σιλβέιρο Ντιαντί. Ο 18χρονος εξτρέμ έρχεται από την ακαδημία της Σενεγάλης, Espoirs de Guediawaye.

Τα τελευταία χρόνια ο Άρης δεν είχε "συνδεθεί" με την Αφρική για να αποκτά ταλέντα, όπως πρώτος έκανε ο Ολυμπιακός και τα δύο τελευταία χρόνια, το ίδιο κάνει και η ΑΕΚ.

Ωστόσο μέσω διαφόρων καναλιών μάνατζερ, το όνομα του Κλέιτον Ντιαντί, έπεσε στο... τραπέζι των μεταγραφών. Οι ακαδημίες της Σενεγάλης, τα δέκα τελευταία χρόνια αποτελούν πόλο έλξης ομάδων από όλο τον πλανήτη. Σε αυτές ξεχώρισε και ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, που είχε κάνει μια πρώτη απόπειρα να φύγει από αυτές.

Η Σάο Πάολο και το ξεπέταγμα του Ντιαντί στο Μουντιάλ Κ17


Τον Μάιο του 2023 βρέθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και την ομώνυμη ομάδα. Ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του στις προπονήσεις και η διάσημη Βραζιλιάνικη ομάδα πήγε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Δεν τα κατάφερε όμως αφού δεν ήταν ενήλικος και υπήρξαν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα που ήταν άλυτα.

Clayton Diandy vs Argentine U17


Ο Ντιαντί "ξεπετάχτηκε" από την παρουσία του στην Εθνική Κ17 της Σενεγάλης στο Μουντιάλ που έγινε τον Νοέμβριο του 2023 στην Ινδονησία.

Παρουσιάστηκε ώς ένα από τα μεγάλα αστέρια της. Μάλιστα το βάρος έπεσε πάνω του όταν τραυματίστηκε ο ηγέτης εκείνης της Εθνικής, ο Αμαρά Ντιούφ. Ο Ντιαντί ήταν εκείνος που έπρεπε να λάμψει.

Τα πήγε πολύ καλά εκτός από εκείνο το ματς με την Γαλλία για την φάση των "16" του Μουντιάλ Κ17. Η πρόκριση παίχθηκε στα πέναλτι, μετά το 0-0 της κανονικής περιόδου, με τη Γαλλία να νικάει 5-4 και να προκρίνεται.

Découverte : Clayton Diandy joueur tres prometteur à un belle  venir devant lui...



Σε αυτό το ματς, ο 17χρονος, τότε επιθετικός έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Δεν είχε καλά τελειώματα. Παράλληλα έβαλε ένα γκολ, αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με έδεση στην ντρίμπλα και στις ασίστ αλλά θέλει δουλειά στο σκοράρισμα.

Η αναφορά του Άρη για τον Ντιαντί


Πλέον ανήκει στον Άρη, ο οποίος αναφέρει στην ανακοίνωση του:

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Clayton Diandy για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Clayton Silverio Diandy γεννήθηκε στην πόλη Σάο Ντομίγκος της Γουινέα-Μπισάου στις 29 Ιουλίου 2006.

Πριν ακόμα ενηλικιωθεί μετακόμισε στη Σενεγάλη και αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Casamance AC και αργότερα εντάχθηκε στις ακαδημίες της Espoirs de Guediawaye.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Diandy βρέθηκε στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Σενεγάλης U17 για το αντίστοιχο ηλικιακά Παγκόσμιο Κύπελλο (U17), πραγματοποιώντας 4 εμφανίσεις.

"Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα"


Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Clayton Silverio Diandy, δήλωσε στο arisfc.com.gr:

"Πρώτα απ’ όλα είμαι χαρούμενος που ήρθα στον ΑΡΗ. Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα με την υπογραφή του πρώτου μου συμβολαίου με τον ΑΡΗ.
Όλοι με υποδέχτηκαν θερμά και αισθάνομαι άνετα από την πρώτη στιγμή. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις.

Είμαι περήφανος που θα εκπροσωπήσω την Σενεγάλη στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΑΡΗ. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της τη νέα χρονιά".