Η Εθνική Ελλάδος πέρα από την "πικρή" ήττα που γνώρισε από την Ισπανία στην 2η αγωνιστική του Ολυμπιακού Τουρνουά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 βρίσκεται αντιμέτωπη και με τον τραυματισμό που αποκόμισε ο Νικ Καλάθης στα πλευρά μετά από... αγκωνιά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Κι όλα αυτά, ενώ ακολουθεί ο "τελικός" με την Αυστραλία...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρόβλημα στα πλευρά για τον Καλάθη στην Εθνική Ελλάδος

Με πρόβλημα στα πλευρά αποχώρησε από το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Ισπανία ο Νικ Καλάθης ο οποίος οδηγήθηκε εσπευσμένα μετά τη λήξη του ματς στο νοσοκομείο, όπου τα αποτελέσματα των εξετάσεων του έδειξαν ότι έχει υποστεί κάκωση στα μαλακά μόρια και ενδιάμεσα στα τελευταία πλευρά.

Υποβλήθηκε αρχικά σε ακτινογραφία και στη συνέχεια σε υπέρηχο ο οποίος ήταν αρνητικός για εμφανή εστία κατάγματος, ενώ ο ίδιος ακολουθεί αγωγή με παυσίπονα και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Μένει να φανεί το κατά πόσο θα μπορέσει να επηρεάσει τη συμμετοχή του στον "τελικό" με την Αυστραλία, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση του θα αξιολογείται καθημερινά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ενημέρωση:

"Ο Νικ Καλάθης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά τη λήξη του αγώνα με την Ισπανία, λόγω έντονου πόντου στα δεξιά πλευρά, μετά από αγκωνιά που δέχτηκε στη διάρκεια του αγώνα.

Ο παρακλινικός έλεγχος που έγινε, με ακτινογραφία και υπέρηχο, ήταν αρνητικός για εμφανή εστία κατάγματος και έδειξε κάκωση στα μαλακά μόρια και ενδιάμεσα στα τελευταία πλευρά.

Ο Καλάθης ακολουθεί ήδη παυσίπονη αγωγή και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση".