Μία εκπληκτική εικόνα του σέρβερ Gabriel Medina στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έχει γίνει ήδη viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζοντας τον αθλητή να στέκεται κυριολεκτικά στον αέρα πάνω από τα κύματα.

Ο σέρφερ από τη Βραζιλία φαίνεται να έχει σταματήσει στον αέρα, ακουμπώντας ένα σύνεφο, ενώ η σανίδα τον ακολουθεί από πίσω, με τον ίδιο να σηκώνει το χέρι του 
προς τους υποστηρικτές του κατά μήκος της ακτής της Ταϊτής, δευτερόλεπτα αφότου κέρδισε την απίθανη βαθμολογία 9,9 -την καλύτερη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι μέχρι στιγμής.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής φαίνεται σαν να αιωρείται στη φωτογραφία που τράβηξε ο Jérôme Brouillet, του AFP.

Δείτε την εκπληκτική φωτογραφία

surf_medina__1_

Ο Medina, 30 ετών, αγωνιζόταν εναντίον του Ιάπωνα Kanoa Igarashi στον πέμπτο γύρο του τρίτου γύρου του σερφ ανδρών, αναπληρώνοντας τη χαμηλή βαθμολογία 2,5 στο πρώτο κύμα του με ένα σχεδόν τέλειο 9,9 στο δεύτερο κύμα του.


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πώς έγινε το κλικ της φωτογραφίας

Ο φωτογράφος βρισκόταν σε μια βάρκα στο κανάλι, περιμένοντας υπομονετικά τον Medina να βγει από το πρόσωπο του κύματος στο τέλος της διαδρομής του, τραβώντας τη φωτογραφία ακριβώς τη στιγμή που ο αθλητής έδειχνε προς τον ουρανό και αποτυπώνοντας μια στιγμή που γρήγορα θα προκαλούσε παγκόσμια αίσθηση.

Ο Medina έπλευσε με τη σανίδα του μέχρι την κορυφή του κύματος, καθώς ολοκλήρωσε το ρεκόρ του τη Δευτέρα.

surf_medina__2_
surf_medina__3_

Σε κλάσματα του δευτερολέπτου, έκανε το άλμα από την κορυφή του κύματος για να αιωρηθεί για λίγο στον αέρα, μοιάζοντας να στέκεται πάνω σε ένα σύννεφο, καθώς ο Brouillet απαθανάτισε τη στιγμή.

Η φωτογραφία χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό TIME ως η «καθοριστική εικόνα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024».