Μια από τις πιο "δυνατές" στιγμές σημειώθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού! Η Ουκρανή, Όλγα Χαρλάν η οποία θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ξιφασκία, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της σπάθης γυναικών και η αφιέρωση της "ράγισε" καρδιές. "Αυτό είναι για τους αθλητές από τη χώρα μου που δεν μπόρεσαν να είναι εδώ γιατί η Ρωσία τους σκότωσε", τα λόγια της που συγκλόνιζαν και "μίλησαν" στην ψυχή όλων!

olympiakoi_agwnes


Το μετάλλιο για τα... θύματα του πολέμου της Ουκρανής Χαρλάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

 Όλγα Χαρλάν, πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, συνεχίζει να γράφει ιστορία καθώς στα 33 της χρόνια κατέκτησε το πέμπτη της Ολυμπιακό μετάλλιο, με την Ουκρανή αθλήτρια να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο μετά από φοβερή ανατροπή επί της Κορεάτισσας Τσόι Σε Μπιν στον μικρό τελικό της σπάθης γυναικών. 

Απίστευτες στιγμές όταν και σημείωσε τον τελευταίο της νικητήριο πόντο που σήμαινε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, με την Χαρλάν να βγάζει την μάσκα της η οποία είχε τα χρώματα της Ουκρανία και να την φιλά αρκετές φορές με δάκρυα στα μάτια. Αυτό το μετάλλιο είχε ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί το αφιέρωσε στους συναθλητές της που σκοτώθηκαν στον πόλεμο με την Ρωσία.



Αναλυτικά όσα δήλωσε: "Αυτό είναι πολύ ξεχωριστό για μένα, είναι απείρως ξεχωριστό. Αυτό είναι για τους αθλητές από τη χώρα μου που δεν μπόρεσαν να είναι εδώ γιατί η Ρωσία τους σκότωσε. Και επίσης για όλους τους αθλητές που βρίσκονται εδώ και εκπροσωπούν την Ουκρανία. Δεν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να προετοιμαστείς και να συγκεντρωθείς στον αγώνα, όταν είσαι στο σπίτι σου και δέχεσαι επιθέσεις κάθε μέρα», ήταν τα πρώτα λόγια της στη μικτή ζώνη προς τους εκπροσώπους ολων των ΜΜΕ".

Σε ερώτηση, "Είναι το πιο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας σου;", απάντησε: "Αυτό το μετάλλιο είναι τελείως διαφορετικό. Είναι ξεχωριστό γιατί είναι για τη χώρα μου. Για την οικογένειά μου, για όλους τους αθλητές που πηγαίνουν στον πόλεμο, για τους Ουκρανούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, για τα κορίτσια μου, που είναι καταπληκτικά. Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλη την Ουκρανία, για όλο τον κόσμο. Είμαι Ουκρανή, το αίμα μου είναι ουκρανικό και θέλω να πω ότι εμείς οι Ουκρανοί δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα τα παρατήσουμε".

Αξίζει να τονιστεί ότι στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το "αστέρι" της ξιφασκίας στην Ουκρανία αποβλήθηκε από την διοργάνωση λόγω του ότι αρνήθηκε να χαιρετήσει μια Ρωσίδα ξιφομάχο. Η ίδια μάλιστα δήλωσε πως: "εκείνη τη στιγμή έπαψα να πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο".

Η ίδια σπάνια μπορεί να επισκεφθεί την Οδησσό που ζει η οικογένεια της και δήλωσε χαρακτηριστικά πως:"Συνολικά, θα έχω πάει περίπου πέντε φορές για διάστημα μιας εβδομάδας". Η Ουκρανή πρωταθλήτρια έχει στο πλευρό της τους αγαπημένους της ανθρώπους στο Παρίσι. "Η μητέρα μου, η αδελφή μου, ο παππούς μου... ήταν όλοι εδώ και είναι εκπληκτικό. Όταν έρχονται να με δουν, νιώθω ότι είναι ασφαλείς", ανέφερε.

oukrania_olympiakoiagwnes

Σε ερώτηση για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι και οι τελευταίοι της, απάντησε πως: "Δεν ξέρω αν θα είναι οι τελευταίοι μου αγώνες, αλλά νομίζω ότι θα σταματήσω για λίγο μετά το Παρίσι. Θα είναι οι πέμπτοι μου και θέλω να μεγαλώσω, να κάνω οικογένεια και να έχω και μια διαφορετική ζωή".