Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ενα από τα μεγάλα "αστέρια" του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ και κάθε αντίπαλος, είτε παίκτης, είτε προπονητής μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον σούπερ σταρ της Εθνικής Ελλάδος. Ο "Greek Freak" αποτελεί... φόβητρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, κάτι που φρόντισε να επιβεβαιώσει και ο Μπράιαν Γκούρτζαν, ο προπονητής της επόμενης αντιπάλου της "γαλανόλευκης", Αυστραλίας σε δηλώσεις του ενόψει του επικείμενου "τελικού".

Αποθεώσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο Γκούρτζαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με την Αυστραλία έχει τον χαρακτήρα... τελικού και η "επίσημη αγαπημένη" θα παίξει το τελευταίο της... χαρτί κόντρα στα "καγκουρό" όπου η νίκη είναι μονόδρομος για την διεκδίκηση της πρόκρισης στα προημιτελικά. Βέβαια, τα πράματα δεν είναι εύκολα, αν αναλογιστεί κανείς πως ακόμη και με νίκη πρέπει να επιτευχθεί και ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Οι "μπούμερς" προετοιμάζονται για τη "μάχη" με την Ελλάδα και ο προπονητής τους, Μπράιαν Γκούρτζαν τόνισε από την πλευρά του ότι το μέλλον της ομάδας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 εξαρτάται από το παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα, ενώ αποθεώσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τον οποίο χαρακτήρισε ως κορυφαίο αθλητή κα έναν εκ των καλύτερων παικτών του κόσμου.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκούρτζαν:

 "Σε αυτό το παιχνίδι, θα παίξουμε με τον καλύτερο αθλητή του κόσμου (σσ. τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) και έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει αντίστοιχο παίκτη κοντά στη ρακέτα.

Το θετικό σε αυτό το τουρνουά είναι ότι μεσολαβούν δύο ημέρες από το ένα παιχνίδι στο επόμενο. Ωστόσο, φεύγοντας από τα αποδυτήρια βεβαιώθηκα ότι οι παίκτες κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για ένα μόνο ματς, αλλά για ένα τουρνουά. Και το μέλλον μας στο Παρίσι (σσ. εκεί όπου θα γίνει η νοκ-άουτ φάση) εξαρτάται από το επερχόμενο ματς με την Ελλάδα".