Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος βρέθηκε στην Ελλάδα, την σεζόν που τελείωσε, όχι όμως για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον Ολυμπιακό. Ο 22χρονος χαφ κατέκτησε το Conference League, στον μονοετή δανεισμό του από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, κάτι που καταγράφτηκε στο βιογραφικό του.

Δεν κατάφερε, ωστόσο, να κερδίσει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Κι έτσι ο Ολυμπιακός δεν έδειξε ζεστός για να δώσει τα 4.000.000 ευρώ της οψιόν αγοράς που είχαν μπει στο συμβόλαιο του δανεισμού από την Πορτογαλική ομάδα.

Με δεδομένο αυτό, αλλά και το γεγονός πως συνεχίζει να μην υπολογίζεται στην Σπόρτινγκ, έψαξε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο μάνατζερ του, Πασχάλης Τουντούρης, δουλεύει πολύ στς αγορές του Βελγίου και της Ολλανδίας και κατάφερε να τον πάει στις Κάτω Χώρες.

Πιο συγκεκριμένα η Σταντάρ Λιέγης είναι η ομάδα που προχώρησε στην απόκτηση του από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με μονοετή δανεισμό και οψιόν αγοράς, που με βάση τα όσα λένε στο Βέλγιο, είναι στα 4.000.000 ευρώ. Κι έτσι ο διεθνής άσος θα συνεχίσει να φοράει τα κόκκινα, αλλά της Σταντάρ Λιέγης!



Ο Αλεξανδρόπουλος προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, το 2022 έκανε το βήμα για το εξωτερικό, καθώς πωλήθηκε στη Σπόρτινγκ αντί τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και την περασμένη σεζόν επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ως δανεικός από τα Λιοντάρια. Την περασμένη σεζόν μέτρησε 31 εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα, σκόραρε τρία γκολ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Conference League.



Με το Τριφύλλι είχε 77 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, σκόραρε δυο γκολ, μοίρασε τέσσερις ασίστ και σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας το 2022. Με τη Σπόρτινγκ έχει 13 συμμετοχές, ενώ με το εθνόσημο έχει παίξει εννέα φορές.'