Η Γαλλία γλίτωσε το... χαρακίρι στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία όπου επικράτησε 94-90 στην παράταση με την κανονική διάρκεια να έληξε 84-84 για να κάνει το "δύο στα δύο" στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ο Μάθιου Στραζέλ λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας έβαλε... τετράποντο για να στείλει το ματς στην παράταση και να δώσει την ευκαιρία στους "τρικολόρ" να πάρουν τη νίκη.

Πιο συγκεκριμένα ο γκαρντ της Μονακό, Μάθιου Στραζέλ, ήταν αυτός που πήρε τελευταίος την μπάλα, στην κρίσιμη φάση, για την Γαλλία, για να βάλει τρίποντο και να πάρει και φάουλ στο 10,2''. Ευστόχησε στην βολή και το ματς πήγε στην παράταση, καθώς οι Ιάπωνες αστόχησαν στην τελευταία επίθεση.



Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Βενσάν Κολέ μπήκαν με σερί 8-0 και διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι τη λήξη, παρά την αντίσταση των αντιπάλων τους.
Κορυφαίος για τους Γάλλους, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο ήρωας Στράζελ ήταν εξίσου εξαιρετικός με 17π.

Από την άλλη, οι Ιάπωνες υποχώρησαν στο 0-2 και μάλιστα έπαιζαν από το 32’ δίχως το μεγάλο τους αστέρι, Ρούι Χατσιμούρα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ιάπωνας ΝΒΑer είχε 24 πόντους.

Πρώτος σκόρερ για τους Ασιάτες ήταν ο Γιούκι Καβαμούρα με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ωστόσο, ο διεθνής γκαρντ ήταν και ο… μοιραίος για την ομάδα του, καθώς εκείνος έκανε το καθοριστικό φάουλ στο τρίποντο του Στράζελ, ενώ ο ίδιος αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του ματς.